A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat gyűlése


2010-12-22 20:40:00  | cikk: Babos Petra  | 


A Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat ma délután tartotta idei évi utolsó ülését. A testület határozatképes volt, a gyűlést Keller Ludmilla elnök vezette.
Az első napirendi pontban a kisebbségi önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló határozat módosítását tárgyalták, mivel 52.000 Ft-ot kapott az önkormányzat Németh Márta korábbi képviselőtől, ami a köztársaság kikiáltásának évfordulójához kapcsolódott.
A második napirendi pontban a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának felülvizsgálatáról esett szó.
Ezt követően a 2011. évi munkatervről beszéltek. 2011 februárjában egy rövid filmvetítést terveznek, melynek Örményország lesz a témája. Áprilisban tartják a Genocídiumra való megemlékezést, szeptemberben az Örmény Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulóját ünnepelik majd, októberben emlékhelyeket koszorúznak, novemberben pedig Örményországról egy képes kiállítást szerveznek.
A negyedik napirendi pontban a nemrégiben megszervezett Szarkisz Ovaneszián festő művész sikeres kiállításáról beszéltek, melyet a Pedagógus Művelődési Házban rendeztek, majd a december 18-i Regionális Kisebbségi Nap eseményeiről esett szó, melyet az idén Tapolcán tartottak, szintén nagy érdeklődéssel. Az alkalmon Kecskés István, a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat egyik tagja elismerő oklevelet kapott.
Az összejövetel végén közmeghallgatás volt, majd a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat az elmúlt négy éves munkáját egy fényképes-zenés összeállítással mutatták be.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!