„Olyan jó néha angyalt lesni…” Karácsonyi ünnepség a Barát utcai Idősek Otthonában


2010-12-22 20:36:32  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Olyan jó néha angyalt lesni…” Karácsonyi ünnepség a Barát utcai Idősek Otthonában főképe
Az Egyesített Szociális Intézmények Barát Utcai Idősek Otthonában (Barát utca 4-5.) ma délelőtt tartották a karácsonyi ünnepségét, melyre a hozzátartozók szeretteit is meghívták. A Pásztorok, pásztorok közös eléneklése után Drabant Andrásné mentálhigiénés nővér majd Horváthné Pénzes Helga osztályvezető köszöntötte a szép számban megjelent időskorúakat. Kissné Marton Bernadett vezető ápoló egy megható történetet mondott el a karácsonyi ajándékozásról, melytől sokak szeme könnybe lábadt. A gondozók színvonalas műsorát követően, az otthon kultúrcsoportjának néhány tagja által elszavalt vers, fohász és ének varázsolt még több szeretetet a jelenlevők szívébe. Szalainé Tihanyi Andrea igazgató is szólt néhány kedves szót a lakókhoz. - Ünnepre készült minden és mindenki, és ez nálunk sem volt másképp. Hosszú idő óta az intézet falai között is hétről-hétre, napról-napra érezhető volt a készülődés. Előkerültek a karácsonyi dekorációk, az adventi koszorúk. Élénkebb lett mindenhol az élet, több volt a látogató is. Elmondhatjuk tehát, hogy nagyon izgalmasan telt az adventi időszak a házak falai között, civil szervezetek és iskolások is eljöttek hozzánk. Eljött hát a karácsony. Ebben a pillanatban nem is vágyunk másra, mint szeretetre, békességre, nyugalomra. Ez a közösség, amelyben élünk, az a kollektíva, amely önökért dolgozik, nap mint nap gondoskodik arról is, hogy ez a karácsony ne csak üres gyertyafény, hanem annál sokkal több legyen. A karácsony alkalmat ad arra is, hogy megnyissuk szívünket az örömre, a mások iránti szeretetre. Tiszta szívből jövő áldott, boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok mindnyájuknak - hangsúlyozta az igazgatónő. Az ünnepély végén az ajándékcsomagok átadása következett, melyet az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány támogatott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!