A Nyugdíjas Pedagógus Klub is köszöntötte tagjait


2010-12-22 10:03:35  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ilyenkor, az ünnep előtt szinte valamennyi klub külön összejövetelt tart, műsorral egybekötve kedveskedik tagjainak. Így történt ez a Nyugdíjas Pedagógus Klub mai összejövetelén is, amikor a nyugdíjas pedagógusokat köszöntötték a Pedagógus Művelődési Házban. A ház nevében Schmidt Dezsőné kuratóriumi elnök üdvözölte az egykori tanárokat. Mint mondta, nehéz helyzetben van a ház, mert az intézmény eddigi fenntartója elhagyta őket, igaz nem jószántából, hanem kényszerből. Éves szinten 400 ezer forinttal támogatja a ház működését, s ez az összeg koránt sem fedezi a költségeket. Minden évben rizikó, hogy meddig maradnak meg a régi szakszervezetek, mint a bányász, az egészségügyi szakszervezet és a pápai PED Otthon.
Jó hírként közölte, hogy a házban megjelentek a fiatalok is, a sakkozók, akik a Városháza „B” épületéből költöztek ide.
– A legfontosabb talán az, hogy az egyedüllétet, a magányt tudjuk oldani. Azokat a klubokat, melyek maguk készülnek műsorral, külön bájuk van, hiszen ezzel bizonyítják, hogy képesek a megújulásra. A ház kaláccsal, teával és az ünnepi környezettel járul hozzá, hogy a karácsonyvárás még szebb legyen-ezekkel a szavakkal kívánt jó egészséget, nyugalmat, békét és szerető közösséget a nyugdíjas pedagógusoknak Schmidt Dezsőné.
A köszöntőt követően a klubtagok egyenként felolvasták vagy elszavalták a saját versüket, amelyet a mai alkalomra választottak, majd együtt énekelték forró tea és finom sütemények társaságában az ismert karácsonyi dalokat. Az est kellemes beszélgetéssel folytatódott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!