Bikák, Párducok, Vadmacskák küzdelme az U-12-es kosárlabda bajnokságban


2009-10-16 12:40:45  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Bikák, Párducok, Vadmacskák küzdelme az U-12-es kosárlabda bajnokságban főképe
Eredetileg egy 15 fős társaság kialakítása volt a célja Cserneczky Attilának és segítőinek, ám annyian érdeklődtek és csatlakoztak a heti háromszori edzéshez, hogy végül nem is egy, hanem mindjárt három, 2 fiú és 1 lány csapat alakult, Pápai Bikák, Pápai Párducok és Pápai Vadmacskák néven. A kosársuliba főleg Tarczy-s diákok járnak, de 1 bakonyjákói és 2 Munkácsy-s tanuló is erősíti a keretet. Az U-12-es alakulatok jelenleg a székesfehérvári bajnokságban teszik próbára tudásukat, a csapatok edzője így emlékszik vissza a kezdetekre:

- A Kenguru csoportban összesen 30 gyerekem volt, akikből két 15 fős csapatot kialakítva indultunk el tavaly a Kenguru Kupában. A 30 kosaras között szerepelt 6-7 lány is, akik mellé még igyekeztem játékosokat toborozni a városból és alsóbb osztályokból, ez sikerült is, így körülbelül egy 14 tagú lánycsapat is megalakult.

Cserneczky Attila tanítványai már túlvannak a bajnokság első fordulóján, ahol 4 lány és 8 fiú együttes küzd meg egymással. A lebonyolításról tudni kell, hogy a csapatokat A-B-C-D csoportba sorolják. Minden csoportban 3 csapat van. Az egymás elleni mérkőzések után az első helyezett 1 osztállyal feljebb lép, a második marad az eredeti helyén, az utolsó pedig egy hellyel lejjebb kerül. Ez januárig lesz így, az erőviszonyok kialakulása után ugyanis az utolsó 5 fordulóban pontrendszer lép életbe. Az edzéslátogatottságról csak jót lehet elmondani, a gyerekek rendkívül ügyesek és szorgalmasak.

- A technikai képzés elsajátítása a legfőbb feladatunk, az 1-1 elleni játék rendkívül hangsúlyos a másfél órás edzéseken, a lefordulásra, a ziccerek gyakorlására, a kéz-láb koordinációra nagyon odafigyelünk. A bajnokságban nem az eredmény az elsődleges szempont, szeretnénk ha nőne a gyerekek játéktudása és a sportág iránti szeretete. Természetesen saját erőből nem jutottunk volna idáig, a támogatásért – a gyerekek nevében is – szeretnék köszönetet mondani dr. Áldozó Tamás alpolgármester úrnak, Harangozó Zsigmondnak, a szülőknek, akik maximálisan mellettünk állnak, Takács Istvánnak és Dudás Szabolcsnak – zárta a beszélgetést Cserneczky Attila.

A fiúk vasárnap Székesfehérvárra, a lányok november 7-én Tatabányára utaznak.

Pápai Bikák:

Áldozó Soma, Balogh Barnabás, Beéry Balázs, Békefi Csanád, Cserneczky Csanád, Dalmai Donát, Kovács Márk, Kovács Martin, Kövér Bálint, Lampérth Máté, Schwieghoffer Péter, Tarró Richárd

Pápai Párducok:

Balogh Ábel, Cseh Máté, Csimszi Krisztián, Czemmel Dániel, Gyenge Ádám, Kis Martin, Nagy Martin, Pápai Ákos, Papp Ádám, Perger Bence, Tőke Norbert

Pápai Vadmacskák:

Bolla Boglárka, Caroline DuPuy, Gulyás Gerda, Koncz Lilla, Kovács Dóra, Molnár Vivien, Pozsgai Réka, Sándor Luca, Szabó Angelika, Szabó Boglárka, Szalóki-Kató Ágnes, Varga Kitti


Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!