Kirakat hirdeti a pápai értékeket


2010-12-19 17:08:33  | cikk: mo  | 


Kirakat hirdeti a pápai értékeket főképe
Történelmi pillanat – ez az alkalom Katula Gyula gyertyaöntő mester és a Pápát választó Kluge család kékfestő mesterségének ötvözése – fogalmazott Polgár Gabriella mai rendezvényén, melyet a Pápai Református Fiúkollégium egyik termében tartottak. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma művészeti tagozatos diákjai gyertyát öntöttek, amit aztán paraffin segítségével kékre festettek, majd kékfestő motívumokkal díszítettek Pásztor Károly kupi fafaragó közreműködésével. Közben Horváth Gyula, a Kékfestő Múzeum munkatársa vezetésével szitafestékkel motívumkincseket festhettek az érdeklődők. 

Polgár Gabriella elmondta, a rendezvény ötletét az a tény adta, hogy a napokban a város fenntartásába került a Kékfestő Múzeum. Ennek jegyében a rendezvény jeligéjének a következő mondatot választotta a szervező:”A Kékfestő hazatért! Boldog karácsonyt!”
Polgár Gabriella hozzátette, Pápa a kékfestés fővárosa, és ezt a kincset mindenkinek meg kell ismernie. Ezért is rendezett be segítőivel – Vargáné Mártával, Fejesné Emíliával és Egyházi Katalinnal – közösen egy kirakatot a fiúkollégium ablakában, mely mindezt hirdeti. A kirakatnak van egy élő része is, egy televízió, amely a Pápáról készült filmet vetíti majd, mellette pedig láthatóak a Fő tér és a Várkastély rekonstrukciós tervei. A „pápai kirakatot” várhatóan 2011. január 2-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Március 15. téren.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!