„Gyermekek a gyermekekért” jótékonysági koncert


2010-12-18 18:10:26  | cikk: Babos Petra  | 


Az október 4-i vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésre rendezett tegnap este jótékonysági karácsonyi koncertet az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézet a Pedagógus Művelődési Házban.
A hangversenyen a megjelenteket Szili Gabriella igazgatónő köszöntötte, majd a rendezvény dr. Hofmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, az est fővédnöke levelének felolvasásával folytatódott.
- „Mindnyájunkat megdöbbentette az október elején Kolontár és Devecser környékén történt vörösiszap-katasztrófa. A kegyetlen ár az említett települések otthonaiban a szinte felbecsülhetetlen lelki-anyagi károk mellett a kottákat és hangszereket is magával sodorva Devecser zeneiskoláját sem kímélte. A történelem katasztrófái során számtalanszor bebizonyosodott már, hogy a zene az egyik legfontosabb hívó szó, amely szomorúságunkkal egyidejűleg örömünknek is hangot tud adni. Egy jótékonysági hangverseny segélykiáltását senki számára nem kell lefordítani. „ Ahol a szavak elhagynak bennünket, ott kezdődik a zene.”  Ismerve az áldozatvállaló gyermekeknek a lehetetlenség határát súroló képzelőerejét és a zenészek átélésére való érzékenységét, nem csodálkozom, hogy a „Gyermekek a gyermekekért” jótékonysági hangversenysorozat kezdeményezői egy zeneiskolába, a dombóvári Apáczai Oktatási Központ Művészetoktatási Intézmény Egységébe járó tanulók voltak. Hiszem, hogy a zeneiskolák és a gyerekek nemes célja, jóhoz és széphez vezethet el ezáltal, hogy a növendékek újból szárnyakat adhatnak az iszapkatasztrófát megszenvedett iskolatársaik zenei pályát álmodó képzeletének, az öröm hangjegyeit csalhatják most a tragédiától elszomorodott szívükbe”- idézte az államtitkár szavait Schrei Balázs.
Az est során az intézmény növendékei léptek fel színvonalas műsorukkal.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!