Hajléktalanok karácsonya


2010-12-17 20:47:24  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Hajléktalanok karácsonya főképe
A Mennyből az angyal közös éneklésével kezdődött el ma délelőtt az Egyesített Szociális Intézmények (ESZI) Barát utcai épületének társalgójában a hajléktalanok karácsonya.
Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetőjének köszöntője után Horváthné Velniceru Krisztina szociális és mentálhigiénes munkatárs szólt a szép számban megjelentekhez.
Beszédében kiemelte, hogy ünnepelni csak olyanokkal lehet, akiket szeretünk. Az ünnepnek nem kell drágának lenni ahhoz, hogy királyi legyen. Ez az alakalom akkor igazán szép, ha valódi, szívből fakadó, egyszerű, és persze önfeledt. Ahol az emberek barátságban vannak együtt, mesélnek egymásnak, énekelnek, ott az ünnep jelen van, mert mindenki része a karácsonynak.
Ezt követően Szabó Imre gondozott felolvasta   A legszebb karácsonyom című megható írását, majd a Sellyei István és a Balla Róbert Téri Általános Iskola énekkarának műsorában a Betlehemi királyok és az Ó, jöjjenek, hívek, ma lelki nagy örömmel című jól ismert dallamokat dúdolhatták a jelenlevők.
A délelőtt folyamán Ady Endre Karácsony című versét is hallhatták Gyökér Zsolt tolmácsolásában.
Végül a baptista egyház nevében ifj. Boncz Zoltán kívánt áldott, békés karácsonyt. A Teréz Anya Szeretet Szolgálat Csoportjának képviselője, Bors Gáborné vezetésével pedig kiosztották az ajándékokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!