Év végi nyilvános közmeghallgatás a Városházán


2010-12-16 20:18:40  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Év végi nyilvános közmeghallgatás a Városházán főképe
Közmeghallgatást tartott ma este Pápa Város Önkormányzata a Városházán. Dr. Kovács Zoltán polgármester rövid áttekintést adott az érdeklődő állampolgároknak az önkormányzat 2010. évi munkájáról, elért eredményeiről és a városban történt fejlesztésekről. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2010-ben, a mai napig 13 alkalommal ülésezett, ebből egy alkalommal 2010. június 7-én-rendkívüli ülést tartott és egy alkalommal alakuló ülésre került sor. A képviselőtestület ezidáig 173 határozatot hozott, 7 esetben új rendeletet alkotott, 29 esetben pedig a korábbi rendeletek módosítására, illetve kiegészítésére került sor. Az üléseken a képviselők részvételi aránya 95 százalékos volt. Ebben az évben a polgármesteri fogadónapokon 201 fő kereste fel a dr. Kovács Zoltánt problémájával.
Pápa Város Díszoklevele kitüntetést Jan Kattenberg kampeni képviselő, dr. Mail József apát-plébános, Pápa Város Bárdoss Lajos Vegyeskara és dr. Pölöskei Ferenc akadémikus kapott a testülettől.
A város az elmúlt időszakban két elismerő címet is kapott: 2010. márciusában a dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola Közlekedésbiztonsági, Hon- és Természetismereti Klubja- a gyerekek szavazatai és kívánsága alapján- A legbarátságosabb város kitüntető címet adományozta Pápának, továbbá a Magyar Kézilabda Szövetség 2010 májusában az általa adható legmagasabb kitüntetéssel, a Magyar Kézilabdázásért kitüntető címmel ismerte el a város érdemeit, amelyet a kézilabda sport fejlesztésért és támogatásárt tett.
A polgármester rövid beszámolójában ismertette az önkormányzat költségvetésének főbb adatait is a 2010. évre vonatkozóan, majd kitért a beruházásokra is. Végül említést tett az induló vagy már megvalósult uniós projektekre és pályázatokra is. Nyertes pályázatok: a Társadalmi Megújulás Operatív Program, A szak és felnőttképzés struktúrájának átalakítása, az Új Magyarország Fejlesztési terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszerében a Kompetenciaalapú oktatás bevezetése Pápa Innovatív intézményeiben.
A múzeum korábbi fenntartója a 2010. januárjától anyagi nehézségei miatt nem tudta vállalni a pápai Kékfestő Múzeum fenntartását. Pápa Város Önkormányzata tárgyalást kezdeményezett az MNV Zrt -vel a múzeum kezelői jogának átvételéről, mely megállapodás 2010. december 13-án aláírásra került, így a múzeumot a jövőben Pápa Város Önkormányzata működteti.
Sikeresen pályázott a város a keleti elkerülő út tanulmánytervének kidolgozására is, mely várhatóan jövő év végéig készül el. A nagy fejlesztési feladatokon kívül intézmények és gazdasági társaságok is részt vettek a gazdasági program végrehajtásában, ennek megfelelően több sikeres pályázatot is benyújtottak: Termálfürdő, a Jókai Mór Művelődési Központ. A Pápa Termálvízhasznosító Zrt. sikeres pályázatot nyújtott be A pápai egészség és fürdőturizmus továbbfejlesztése címmel, a Várkertfürdő mellett pedig egy hektáros telken 133 szobás, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó hotelt épít magánberuházásként a K+F Pannon Hotel Projekt Kft.
A fenti sikerek folytatásaként az önkormányzat jövőre célként tűzte ki a város teljeskörű csapadékvíz-elvezetését valamint folyamatosan fejleszteni kívánja az elavult út-és kerékpárúthálózatot. A belvárost turisztikai szempontból szeretnék fejleszteni és megoldandó feladatnak tűzték ki az egészségügyi ellátás színvonalas fejlesztését is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!