Polgárvédelmi felkészítést kaptak a polgármesterek - ülésezett a Többcélú Társulás


2010-12-16 17:42:24  | cikk: Tóth Tamara  | 



Ülésezett ma délután a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa, mely 33 megjelent polgármesterrel határozatképes volt, így a szavazásokon egyszerű többséggel döntöttek a jelenlévők. Első napirendi pontban a Társulási Megállapodás módosításáról, majd a 2010. évi költségvetés módosításáról szavaztak. Harmadik napirend alatt a 2011. évi költségvetési koncepcióról döntöttek. Ennek kapcsán dr. Kovács Zoltán a Társulás elnöke elmondta, december 23-án lesz a jövő évi költségvetésről a Parlamentben a zárószavazás, előreláthatóan 28 milliárd forint tartalék pénz áll majd rendelkezésre, amely pályázati formában fogja szolgálni a nehéz helyzetbe került önkormányzatokat. Ezt követően a polgármesterek a Társulás 2011. évi átmeneti gazdálkodásról döntöttek egyhangú igennel, majd jóváhagyták a jövő évre vonatkozó pénzügyi ellenőrzési tervet is. Az ülést megelőzően az elnökség megtárgyalta és elfogadásra javasolta a prémiumfeladatokról szóló beszámolót. Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, teljesítettnek látja a kitűzött célokat. A vegyes ügyek között eggyel több irodahelység bérléséről döntöttek a polgármesterek; az új irodára a tavaly óta jelentősen megnövekedett feladatok ellátása miatt van szükség; végül dr. Lauer János tűzoltó ezredes tartott polgárvédelmi felkészítést a polgármestereknek. A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója sok hasznos információt osztott meg a jelenlévőknek a polgárvédelemmel kapcsolatban: mi a célja a polgári védelemnek; a településeknek mi alapján kell besorolnia önmagát; milyen kockázati tényezők ismertek; és ismertette a jogszabályi hátterét is a dolgoknak. Dr. Lauer János szerint a megyében kül- és belterületi szinten egyaránt nincsenek tisztába téve a vízügyi kérdések, sok polgármester nincs tisztában a teendőivel egy a községre hirtelen lezúduló belvízi probléma esetén. Előadása során kitért a teendőkre is, a hiteles tájékoztatás, a figyelmeztetés, a megelőzés, a mentés és elsősegélynyújtás, az óvóhelyvédelem fontosságára és a katasztrófa bekövetkezését követő betartandó magatartási szabályokra is. Az ülés végén, napirenden kívül a Get Energy Magyarország Kft. képviseletében Baji Tamás energetikai tanácsadó tartott rövid ismertetőt az energiaszolgáltató váltással kapcsolatban.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!