Karácsony az irodalom tükrében


2010-12-15 07:09:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Karácsony az irodalom tükrében főképe
A pápai Nők Klubja karácsonyi összejövetele tegnap délután az irodalom tükrében telt. Az alkalmon a közelgő karácsonyra Kerecsényi Zoltán világított rá a múlt századi magyar írók, költők karácsonyi verseinek, novelláinak ismertetésével. Az estnek a Pedagógus Művelődési Ház adott otthont. 
Az ünnepek sorában a karácsony a legbensőségesebb, legcsaládiasabb ünnep. Nem véletlen, hogy a művészeteknek: a zenének, az irodalomnak, a képzőművészetnek egyik ihletője a karácsony misztériuma. A XX. században költőink, íróink is tökéletesen megragadták a szeretet ünnepének lényegét, ezért Kerecsényi Zoltán irodalmunk nagyjainak karácsonyi gondolataiból válogatott össze egy csokorra valót. Ady Endre, Babits Mihály, Fekete István, Gárdonyi Géza, József Attila, Nagy László munkássága és karácsonyi üzenete elevenedett meg a meghitt rendezvényen. A Pedagógus Művelődési Ház feldíszített karácsonyfája  pedig még hangulatosabbá  varázsolta az összejövetelt.
- Sajnos, a karácsony csodáját megölte a fogyasztói világ, „édeskés, szirupos” ünnepet csináltak belőle; ezért is fontos, hogy elő-elővegyük régi emberek gondolatait és elgondolkozzunk a régi ünnepek világán – mondta Kerecsényi Zoltán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!