A Civil Háló Szövetség közgyűlése


2010-12-14 13:07:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Civil Háló Szövetség közgyűlése főképe
Tegnap este tartotta évzáró közgyűlését a Civil Háló Szövetség a Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében.
Koloványi Attila, a Civil Háló Szövetség vezetőségi tagjának köszöntője után az első napirendi pontot tárgyalták meg a jelenlevők. A PAMMA (Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány) működéséről szólt Csiténé Teslér Viola civil koordinátor. Beszélt a civil újságról, ami legközelebb márciusban fog megjelenni, a programfüzetről, melyet ingyenesen megjelentetnek a szervezők havonta és az új honlapról is, melyen a civil szervezetekről, az aktuális eseményekről, a CHSZ alapszabályairól és még rengeteg érdekes információról olvashatnak majd az érdeklődők. A második napirendi pontban Palkovicsné Vass Ibolya számolt be fényképes vetítéssel egybekötve az október 12-i Suli Spuriról, ami rendkívül sikeres volt. Kitért még a Suli-túrára is, melyet a múlt szombaton tartottak Vaszaron az általános iskolában. Ezt követően Orbán Zsuzsanna, a Civilszerviz KKE-nek kistérségi civil mentora beszámolt arról, hogy több településen tartott fórumokat, ahol megismerkedhettek munkájával a civil szervezetek, illetve önkormányzatok. Segítségével több szervezet megalakulása van folyamatban, valamint többeknek adott át fontos és hasznos információkat pályázatokkal, működéssel kapcsolatban.
Meizner Tibor, a Civilszerviz KKE érdekérvényesítési munkatársa megemlítette, hogy jelenleg egy környezetvédelmi kerekasztal lebonyolításában vesz részt, mely immár második alkalommal kerül megrendezésre (dec. 16-án). A város vezetői, a kistérségi polgármesterek, hulladékgazdálkodási szakemberek és civil szervezetek próbálnak meg közösen gondolkodva közös álláspontot kialakítani és eredményt elérni. Bemutatta a „Példatár” elnevezésű kiadvány tervét, mely jó példákkal kíván segítséget nyújtani a civil szervezetek számára az adományszervezésben.
Az alkalmon két szervezet mutatkozhatott be pár mondatban. Először a Takácsi Alkotó Közösség nevében Farkasdi Judit szólt. Az egyesület célja a szabadidő hasznos eltöltésének segítése, kulturális, művelődési lehetőségek kialakítása, a hagyományőrzés és persze átadás, emberi-,szellemi-,anyagi értékmentés, folyamatosan működő többgenerációs alkotóközösségek létrehozása. A közösség tagjai szívesen tartanak különböző foglalkozásokat, mint például a virágkötészet, a batikolás, a gyöngyfűzés és a textil-és bőrfonás. Végül a BAB Egyesülettől (Bakonyalja Barátai Egyesület) Soós Mari elmondta, hogy Bakonyalja és a Marcal-medence értékeinek feltárása, megőrzése, megismertetése. Kulturális-, sport-, szabadidős tevékenység a céljuk.  
Dr. Baloghné Uracs Marianna vezetőségi tag, az NCA (Nemzeti Civil Alap) Közép-dunántúli Kollégium tagja azokról a változásokról beszélt az NCA-nál melyek a jövő évtől várhatóak. Ezután említést tett jól sikerült Mikulás akciónkról, mely az önkéntesség jegyében zajlott. A Civilszerviz KKE, mint a Veszprém Megyei Önkéntes Centrum együttműködő partnerei szervezésében december 6-án megjött a Mikulás két krampusz társaságában hátrányos helyzetű gyermekekhez a JMK-ba, majd a kórház gyermekosztályán élő betegeket is meglátogatta és csomaggal kedveskedett számukra. Az egyesület tagjai kézműves foglalkozást tartottak a JMK-ban összegyűlt gyermekek számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!