Egyesületként működnek tovább - búcsúztató rendezvény a NOE-nál


2010-12-12 15:47:10  | cikk: mo  | 


Egyesületként működnek tovább - búcsúztató rendezvény a NOE-nál főképe
A szeptemberi Városi Nagycsaládosok Napja óta többen érdeklődtek a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) pápai csoportja iránt – tudtuk meg Krasztel Lászlónétól, a csoport vezetőjétől. Olyannyira, hogy a szervezet ma már egyesületként működhet tovább, ezért szerveztek ma délután búcsúztató rendezvényt a Várkastély 1. számú termében. A programot az adventi várakozás is áthatotta, a gyerekek és szüleik terített asztalok mellett készülhettek a legnagyobb családi ünnepre, a karácsonyra. 

A NOE pápai csoportja augusztusban múlt egy éves. Azzal a céllal jött létre, hogy a nagycsaládosok sajátos érdekeit képviselje. Azóta 18 tagcsalád csatlakozott a szervezethez. A tagok önkéntes munkával több családnak nyújtottak segítséget, szerveztek élelmiszergyűjtést és számos városi rendezvényen jelen voltak. Október 17-én 15 tagcsaláddal aztán megalakult a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete. Krasztel Lászlóné elmondta, így lehetőségük nyílik arra, hogy pályázatok segítségével rendezvényeket szervezzenek a városban és amit csoportként elindítottak, azt egyesületként nagyobb sikerrel tudják folytatni. Olyan kezdeményezéseket, amelyek segítségével megkönnyíthetik a családosok mindennapjait: így például az iskolatej igénylése az oktatási intézményekben. A célok és az tervek változatlanok, azonban a pápai csoport megszűnik, és új köntösben, egyesületként működik tovább. Krasztel Lászlóné hozzátette, bízik benne, hogy egy év múlva majd az egyesület első évfordulóját ünnepelhetik, és beszámolhatnak mindarról, amit a Pápai Nagycsaládosok Egyesülete 2011-ben tett a nagycsaládosok érdekeiért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!