„Csak egyszer vagyunk fiatalok. Utána más mentséget kell találnunk” Szalagavató ünnepség a Közgázban


2010-12-11 21:06:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Csak egyszer vagyunk fiatalok. Utána más mentséget kell találnunk” Szalagavató ünnepség a Közgázban főképe
Az ember életében teljesen természetesen, előre meghatározott, megszokott időben érkeznek el kiemelkedő események, amelyek életének jelentős, felejthetetlen állomásai, és amelyek emlékezetesek maradnak egész életében. Egy ilyen ünnepi alkalomnak voltak részesei tegnap a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola (volt Közgáz) végzős tanulói, tanáraik és szüleik a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.
A négy osztály színvonalas, zenés-táncos összeállítása felidézte az intézményben eltöltött felejthetetlen emlékeket, izgalmas perceket. Majd a végzősöket Unger Tamás iskolaigazgató köszöntötte.
- A hamarosan feltűzendő szalag sok jelentést hordoz, mint minden szimbólum: elválaszt, leválaszt és összeköt. Elválaszt a gyerekkortól, a diákévektől, s ahogy mondani szokták: „Csak egy­szer va­gyunk fi­a­ta­lok. Utá­na más ment­sé­get kell ta­lál­nunk.” A szalag figyelmeztető jel is, figyelmeztet a közelgő érettségire, amely természetéből adódóan ugyancsak kérdések hosszú sorát hívhatja elő. A feltűzendő szalag tehát arra is figyelmeztet, hogy ne hagyd magad, hozd meg a saját döntésed, tűzd ki a célt, különben elveszel. A Te sorsod Neked a legdrágább. Neked kell azt formálni, azaz felvállalni! Az út nagy ré­szét meg­tet­tétek – van okotok ün­ne­pel­ni. Ami azon­ban hát­ravan, az ta­lán az út leg­ne­he­zebb ré­sze. Be kell fe­jez­ne­tek a megkezdett utat, és­pe­dig jól, hogy a végén, ahol majd mind­annyi­an el­kö­szö­nünk egy­más­tól, olyan új utakra léphessetek, ami a ked­ve­tek­re va­ló- mondta az igazgató.
Végül a Forrest Gump című filmből idézett Unger Tamás: Ma­ma azt szok­ta mon­da­ni, az élet olyan, mint egy do­boz bon­bon: so­sem tud­ha­tod, hogy mit ve­szel ki be­lő­le.” Az élet – akár­csak a vizsgákra va­ló fel­ké­szü­lés – tar­to­gat még szá­motokra né­hány meg­le­pe­tést. Úgy hi­szem, jót s ros­­szat egy­aránt- tette hozzá az iskolaigazgató. A program fénypontja a szalagok átvétele volt, melyet a közel 140 tanuló az igazgatól vehetett át. Szakács Attiláné, a szülői munkaközösség elnöke megköszönte a tanárok fáradtságos négy, illetve öt éves kitartó munkáját. A végzős diákok műsora a keringővel, majd egy pezsgős koccintással zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!