Karácsonyi hangverseny az Erkelben


2010-12-11 18:09:02  | cikk: mo  | 


Karácsonyi hangverseny az Erkelben főképe
Két előadásban szervezte meg hagyományos karácsonyi hangversenyét az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola ma délután. A nagyszabású koncertre közel ötszázan voltak kíváncsiak, így mindkét előadás alkalmával zsúfolásig megtelt az intézmény aulája. Nemes István megbízott igazgató úgy fogalmazott, intézményük a megyében egyedülálló a tekintetben, hogy ennyi kórus és zenekar működik egy iskola falai között. Az Erkel iskolában azonban igény mutatkozik mind a diákok, mind a szülők, mind pedig a karnagyok részéről, hogy megmutathassák tehetségüket – tette hozzá Nemes István.

A rendszeresen, minden év karácsonya előtt megrendezett hangversenyen mintegy 370 gyermek és felnőtt tette meghitté az adventi várakozás időszakát. A műsorban fellépett a Minikórus, mely első és második osztályos diákokból állt össze. Nagy volt az izgalom számukra, hiszen a legkisebbek most először léptek dobogóra zenekari kíséret mellett. Karácsonyi összeállításával bensőséges hangulatot varázsolt a nézőtérre a Nótafa kórus, a tagozatos kórus, az Erkel kórus és az Éneklő Szülők Kara. A műsorban olyan remekművek csendültek fel mint a „Jöjj népek megváltója”, a „Szállj be József Máriával”, az „Aranyszárnyú angyal” vagy a „Stille Nacht”.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!