VI. órakiállítás és börze - "A megtalált idő"


2009-10-13 17:51:49  | cikk:  | 


Október 17-18. között hatodik alkalommal rendezik meg Pápán a Megtalált idő című órakiállítást és börzét. A helyszín ezúttal a Tarczy Lajos Általános Iskola aulája lesz. Nagy hagyománynak örvend ez a rendezvény városunkban, hiszen a kiállítók az első alkalomtól kezdve visszajárnak, sőt minden évben bővül a kiállítók száma. Az első pápai óratárlat kezdeményezője Balogh István és Böröczky Jenő órásmesterek, illetve dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő volt, aki a második alkalom óta a rendezvény fővédnöke is egyben.

Az első pápai órakiállítást és börzét 2004 októberében szervezte meg a Tik-Tak Service és a Kiállítóhelyek és Rendezvények Koordinációs Központja. A rendezvénynek a Somogyi József Galéria adott otthont. Az ódon falak közt nyolc óraforgalmazó cég tizenhárom márkával képviseltette magát. Négy vitrint töltöttek meg a kiállított órák, amik közt a köznapitól az exkluzívig terjedt a választék. A börze, a régi órák cseréje és a tárlat közel négyszáz érdeklődőt vonzott. A 2005-ös kiállítást illusztris személyiség, dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő -maga is a régi órák szerelmese - nyitotta meg a Somogyi Galériában. Ezen már tíz forgalmazó mintegy harminc márkát mutatott be. Kísérő rendezvényként a gróf Esterházy Károly Kastély-és Tájmúzeum régi óráit is megcsodálhatták az érdeklődők. A tárlaton látható volt a Nagytemplom óraszerkezete is. A börzét és a kiállítást hatalmas érdeklődés kísérte, a tizennégy vitrinben elhelyezett órákat az ország számos megyéjéből érkezett látogató tekintette meg. A 2006-ban rendezett harmadik kiállítás már hivatalosan is a város nagyrendezvényei között szerepelt. Ezen tizenegy nagykereskedés közel harminc óramárkát kínált. Itt került sor a Mercedes-kollekció (Mühle Glashütte) első magyarországi bemutatójára. A rendezvény országos jelentőségűvé vált, látogatók és kiállítók érkeztek Kalocsáról, Debrecenből, Sopronból, Budapestről, Szombathelyről, Mosonmagyaróvárról is. A kiállításon barokk és biedermeier órákat is bemutattak a szervezők. 2007-ben tovább bővült  a tárlat, már tizennégy nagykereskedés, forgalmazó hozta el harminchét óramárkáját Pápára. A börzén huszonöt kiállító vett részt, és a látogatók száma is csúcsot döntött. Ez annak is köszönhető, hogy filmvetítés és előadás keretében itt mutatták be a Seiko Spring Drive óraszerkezetet, ami huszonnyolc éves fejlesztés eredményeként készült el. A kiállított régi órákat ezúttal a megyei múzeum bocsátotta rendelkezésre. 2008-ban ötéves évfordulójához érkezett el a kiállítás, melyen már tizenhat kiállító mutatta be negyvenhat óramárka különleges darabjait. Az egyik vezető japán cég filmvetítése tette még színesebbé a programokat, melyeket körülbelül ezer ember látogatott meg a két nap alatt.
Az elveszett és megtalált idő iránt érdeklődőket most hétvégén  is sok szeretettel várják a szervezők. A kiállítás október 17-én, délelőtt 9 órakor Szabó Tibor, a Pápai Ipartestület elnökének nyitóbeszédével kezdődik. Délután 17 órakor filmvetítés és bemutató lesz. A rendezvényre a  belépés díjtalan, a tárlat és börze vasárnap 16 óráig látogatható a Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában.

Résztvevők:

Ungaroswiss: Doxa, Cornavin , Hugo Boss, Rado,  Edox márkákkal.
Euro Watch:  Junkers, Zeppelin, Vostok Europe, Poljot International, Adriatica márkákkal.
TMC Kft: Seiko Ananta, Seiko, Pulsar, Lorus márkákkal.
Next-Time Kft: Sector órák, Sector ékszerek, D&G órák, D&G ékszerek, Morellato órák, Morellato óraszíjak, Morellato ékszerek
Harry Kft: Royal London órák, Condor és Harry óraszíjak, Órás szerszámok
D.P.P. Kft: Festina márkával.
Elan Hungária Kft: Mühle Glashütte,  Elan márkákkal, Condor faliórákkal, Jacques Farel gyerekórákkal.
Zenit International Kft: Roamer, Junghans márkákkal.
Chrono Kft: Kenneth Cole, Mexx, Tag Hauer, Frédérique Constant márkákkal..
Timex Magyaroszág Kft: Timex márkával
Fast Hungary Kft: Casio órák,  Edifice, G-shock, Baby-G, Radio Controll kollekció, Len-nox,Gent márkákkal.
Cango & Rinaldi: Cango & Rinaldi órák és ékszerek.
Duyvico Kft: Fr Delon márkával.
Fodexim Kft: Classic márkával.

Tóth Tamara


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!