Két újabb Európa-bajnok a Fighting Force SE-nél


2009-10-13 13:05:13  | cikk:  | 


Két újabb Európa-bajnok a Fighting Force SE-nél főképe
14 ország 550 versenyzőjének részvételével rendezték meg október 6 és 10-e között a római Monterotondóban az ISKA (International Sport Kickboxing Association) Világszövetség 2009. évi Európa-bajnokságát. A nemzetközi megmérettetésen a magyar delegáció 25 fős versenyzővel vett részt, a honi válogatottban 8 pápai versenyző szerepelt, akik 12 kategóriában mérték össze tudásukat ellenfeleikkel. Kasza László, Németh Tibor, Enyingi András 2-2, míg a többiek 1 küzdelmi számban indultak, emellett Kasza László formagyakorlat kategóriában is érdekelt volt. A Fighting Force SE vezetője elégedett lehet, hiszen a pápaiak két arany, két ezüst és öt bronzérem mellett, két ötödik és egy hatodik hellyel tértek haza az olaszországi városból.

- A házigazda olasz versenyzőket érezhetően segítették a bírók, emellett az angolok is kiemelt bánásmódban részesültek, mivel két év múlva Nagy-Britannia lesz az Európa-bajnokság házigazdája. Küzdelmes meccseket vívtunk, nagyon elégedett vagyok a kezdő versenyzőkkel, Asztalos Bendegúz végig remek küzdelmet bemutatva bajnoki címet ünnepelhetett, ugyanez elmondható Németh Tiborról, aki kihívásos mérkőzésen játszott orientál K-1-es döntőt egy cseh fiúval, ő is imponáló magabiztossággal hozta le a meccsét. Sajnos a szervezők hibájából nem sikerült Tibornak a duplázás, ugyanis a pénteki napon vártuk a light contact döntőt, de csak a dobogóra hívást hallottuk. A szervezők elmondása szerint háromszor is szólították tanítványomat a döntő összecsapásra, ám a sportcsarnok hangosítása követhetetlen volt, így önhibánkon kívül az ezüstéremmel kellett megelégednünk. Azt azért szeretném hangsúlyozni, hogyha mérkőzésre került volna sor, 100 százalék, hogy a magyar fiú kezét emelték volna a magasba a meccs végén.

A római verseny rendhagyó volt abból a szempontból, hogy itt fejezte be versenyzői pályafutását Kasza László, aki kicsit csalódott volt light contact döntője után. A világbajnok az angol Matthew Tracey elleni finálét nyilvánvaló fölénnyel nyerte – maga az ellenfél is gratulált a sikerhez – ám a három pontozó mindenki legnagyobb meglepetésére mégis az angolt hozta ki Európa-bajnoknak.

- Sajnos saját bőrömön kellett tapasztalnom, hogy a sportdiplomáciának mekkora jelentősége van, a soron következő kontinensviadal vendéglátóinak az én káromra tettek szívességet. Egyelőre kipihenjük a kontinensviadalon összeszedett sérüléseket, majd szeretnénk az ausztriai Bregenzbe ellátogatni, ahol nyílt meghívásos küzdősport bajnokság lesz, neves versenyzőkkel – vázolta a jövőbeli terveket Kasza László.

Aranyérmesek:
Asztalos Bendegúz, Light Contact, Junior, -71 kg
Németh Tibor, Orientál K-1, -86 kg

Ezüstérmesek:
Kasza László, Masters, Light Contact, +75 kg
Németh Tibor, Light Contact, +91 kg

Bronzérmesek:
Kasza László, Semi-Contact, masters +75 kg
Bittmann Tamás, Low Kick, -63,5 kg
Enyingi András, Semi Contact, -86 kg
Horváth László, Veterán Light Contact, +75 kg
Véber Edina, Light Contact -57 kg

Ötödik hely:
Enyingi András, Light Contact, -86 kg
Takács Brigitta, Light Contact junior -55 kg

Hatodik hely:
Kasza László, 35 év felettiek Tradicionális formagyakorlat versenye


Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!