Zongorakoncert balettművészekkel


2010-12-07 11:42:03  | cikk: mo  | 


Zongorakoncert balettművészekkel főképe
Fryderyk Franciszek Chopin lengyel-francia származású zeneszerző és zongoraművész születésének 200. évfordulója jegyében zajlanak ma és holnap a Filharmónia sorozat ifjúsági hangversenyei a Jókai Mór Művelődési Központban. A „Chopin tánczenéje” című zongorakoncert a sorozat második hangversenye. Ezúttal Németh Gergely és Yagi Maki zongorajátéka töltötte be a JMK színháztermét. A műsorban nem hagyományos értelemben vett tánczenék csendülnek, hiszen Chopin a megszólaltatott darabokat nem tánczenének szánta. A koncerten felcsendült – többek között – a C-moll Forradalmi etűd, három mazurka, és az A-dúr polonéz. A műsorban – egyedi és különleges hangulatelemként – közreműködtek a győri balettintézet növendékei.

A Filharmónia hangversenysorozat mai koncertjein a Türr István Gimnázium és Kollégium valamint a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulói vesznek részt. Holnap a város általános iskolái és a Petőfi Sándor Gimnázium részére szervezik a hangversenyt.     

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!