Önkéntes Mikulás és krampuszok a JMK-ban és a gyermekosztályon


2010-12-06 20:13:05  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Önkéntes Mikulás és krampuszok a JMK-ban és a gyermekosztályon főképe
A veszprémi Csalán Egyesület által meghirdetett önkéntes-akció sikeresnek bizonyult, Pápán is találtak egy önkéntes Mikulást és két krampuszt, akik sok apróságnak szereztek kellemes perceket ma délután. A program a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesület, Pápa szervezésében valósulhatott meg.
- Az ötletet az önkéntesek december 5-i nemzetközi napja kezdeményezés inspirálta, és az a célja, hogy lássuk, hogy már egy kevés szabadidő felajánlásával is mekkora örömöt tudunk szerezni másoknak, ezért ma délután 14 órától a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás szervezésében a környék falvaiból ideérkező hátrányos helyzetű gyerekeknek kedveskedett a Mikulás két krampuszával, akiknek verssel és énekkel köszönték meg a látogatását a kicsik. A rendezvényen kézműves foglalkozás is várta a gyerekeket, az ügyes kezűek apró karácsonyi ajándékokat és díszeket készíthettek - tájékoztatta hírportálunkat Baloghné Uracs Marianna kulcsszakértő.
A program a pápai Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztályán folytatódott, ahol a kis betegek várták a nagyszakállút. Az osztályon nem ritka az önkéntesek munkája, főleg decemberben sokan jönnek be süteménnyel, játékkal vagy akár néhány kedves szóval, hogy felvidítsák az ott tartózkodó gyerekeket.
A közös éneklés után a Mikulás megajándékozta az apróságokat és az osztály dolgozóit is.

Képek:

Önkéntesek Napja:
Az ENSZ Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba e nap megtartását, amikor az önkéntesek munkájára hívják fel a figyelmet. Az ilyen tevékenységet vállal%F

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!