Vidám délelőtt a Fogyatékkal Élők Világnapja jegyében


2010-12-06 16:52:16  | cikk: mo  | 


Vidám délelőtt a Fogyatékkal Élők Világnapja jegyében főképe
A Balla Róbert Téri Általános Iskola is csatlakozott a Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából szervezett programokhoz. De mivel ma december 6-át írunk, ezért a Télapó is tiszteletét tette az iskolában. A rendezvényen részt vettek a Fogyatékosok Nappali Intézménye lakói és a Vajda lakótelepi óvoda speciális csoportja. Az alkalomra egy bábelőadást állítottak színpadra a nyolcadikosok. Horváth Ildikó gyógypedagógus elmondta, a drámaóra keretében ősztől foglalkoztak az előadás begyakorlásával. Az intézmény tanulói minden évben a Mikulás kesztyűje c. mesét mutatják be bábelőadás formájában. Az újdonság az, hogy évente más-más osztály állítja színpadra. Horváth Ildikótól megtudtuk azt is, az ehhez hasonló foglalkozások nyomán a gyerekek személyisége pozitív irányban formálódik és nagymértékben fejlődik beszédkészségük is.
A bábelőadást követően a Mikulás megajándékozta a jó gyerekeket, s persze cserébe karácsonyi verseket, dalokat várt. A délelőtt folytatásában a diákok számára sportos vetélkedőt, sorversenyeket szerveztek a pedagógusok.
A Fogyatékkal Élők Világnapja alkalmából szervezett rendezvény kapcsán Csutiné Papp Orsolya igazgató elmondta, a program felhívja a figyelmet arra, hogy a fogyatékkal élő emberek is rendelkeznek olyan képességekkel és készségekkel, mint ép társaik, legyen szó művészetről vagy akár sportról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!