Jobbik: a magyar nacionalizmus súlyos betegségben szenved


2010-12-05 18:53:04  | cikk: mo  | 


Jobbik: a magyar nacionalizmus súlyos betegségben szenved főképe
Megemlékezést tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete a kettős állampolgárságról szóló, eredménytelenül végződött népszavazás 6. évfordulója kapcsán ma délután. A Wass Albert emlékkőnél szervezett rendezvényen Erőss Bulcsú azt hangsúlyozta, szégyen az, hogy a kettős állampolgárság kérdését egy civil szervezetnek kellett akkor felvetnie és – ahogy fogalmazott – a rendszerváltoztatás utáni politikai elitnek nem sikerült a kettős állampolgárság kérdését megoldania. A jobbikos önkormányzati képviselő szerint az eredménytelen népszavazás az akkori kormánypárt „nagyon kemény, negatív kampányának” tudható be. Erőss Bulcsú arról számolt be, körülbelül 8 millió választópolgárnak kellett volna az urnákhoz járulnia, végül valamivel több, mint 3 millióan mentek el szavazni és mindössze 1521271 ember döntött úgy, hogy vissza kell adni a határon túli magyaroknak a magyar állampolgárságot. 1428578 személy szavazott ellene, így morális és erkölcsi értelemben is legitimálva az 1920-as trianoni döntést.
Süle Zsolt, a Jobbik helyi alelnöke beszédében tényként hangsúlyozta, hogy a magyar nacionalizmus, az egészséges nemzettudat súlyos betegségben szenved.
-    Évtizedekig sulykolták belénk, hogy egy pici, örökké vesztes, mindenkinél alábbvaló nép vagyunk. Úgy látszik, sajnos nem eredménytelenül tették ezt – fogalmazott az alelnök.
Süle Zsolt beszédében összefoglalta, véleménye szerint milyen események vezettek odáig, hogy a kettős állampolgárság kérdésében kiírt népszavazás végül eredménytelenül zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!