„Aranykeretbe akarom foglalni azt a szót, hogy közösség”-nyílt nap a Refiben


2010-12-04 20:08:54  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


„Aranykeretbe akarom foglalni azt a szót, hogy közösség”-nyílt nap a Refiben főképe
Nyílt napot és pályaválasztási tanácsadói napot tartott a délelőtt folyamán a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskola. Elsőként Kovács Péter igazgatóhelyettes az intézmény legfontosabb tradícióit, a képzési formákat valamint a jelentkezés feltételeit ismertette a szép számban megjelent érdeklődőknek.
A Refi jelentős szervezeti és működési átalakuláson esett át az elmúlt évben. 2010 szeptemberében táncművészeti és képzőművészeti tanszakon megkezdte működését az intézményben a Művészeti Szakközépiskola. Az új, öt évfolyamos képzés ötödik évfolyamának végén a tanulók gimnáziumi érettségi oklevelet és a tanszakuknak megfelelő OKJ-s középfokú szakmai képesítést szerezhetnek. 2010 szeptemberétől ötnapos tanítási rendben működik az iskola, tehát szombatonként már nincs tanítás, kivéve tanévenként az öt kollégiumi vasárnapot megelőző szombatot, melyet februári egyhetes sí szünettel kapnak vissza a tanulók. Az internátusok ez idő alatt is folyamatosan működnek.
Ezt követően a leendő osztályfőnökök is bemutatkoztak.  A nyílt nap rendezvényeivel párhuzamosan pályaválasztási tanácsadó napot is tartottak a díszteremben, szekciókra bontva, nem régóta dolgozó, friss diplomás vagy még egyetemista volt refis diákok segítségével: közgazdászok, orvosok, újságírók, mérnökök beszélgettek a diákokkal a továbbtanulási lehetőségekről.
Kovács Dániel kérdésükre elmondta, ez tőlük, az öreg diákoktól a leghitelesebb, hiszen a legjobb PR, a jó diák-fogalmazott az igazgató, aki szerint több szempontból is jó refisnek lenni. 
- Azért jó refisnek lenni, mert összemérhetetlenül életszerűbb az iskolánkban eltöltött négy, öt vagy hat év. Azt tapasztaljuk az ide érkező, jól kiválogatott diákoktól, hogy nem bánják meg azt, hogy a sarkukon állunk és az utolsó leheletükig kihozzuk belőlük, ami bennük van. Nagyon sokat próbálunk adni, de nagyon sokat követelünk tőlük. Másrészt olyan célzott közösségformálás, amely nálunk zajlik, országos szinten is ritkaságba megy. Aranykeretbe akarom foglalni azt a szót, hogy közösség, mert ez egy hiánycikk mostanában. Ezért jó refis diáknak lenni.
Az iskolával, az induló képzésekkel és a felvételihez kapcsolódó bővebb információkról a www.refi-papa.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!