Kosárlabda: Hosszabbításban nyert a Pápa


2010-11-30 21:40:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kosárlabda: Hosszabbításban nyert a Pápa főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság első fordulójából halasztott mérkőzést pótolták ma este a Városi Sportcsarnokban. A Pápai Motax Autó KC a tabella 10. helyén szerénykedő Győrszol-SZESE gárdáját látta vendégül. Ahhoz, hogy életben maradjon a legjobb nyolcba kerülés esélye, Vajda József csapatának mindenképpen győznie kellett volna hazai közönség előtt. Érdekesség, hogy a győriek irányítójaként visszatért Pápára a nyáron tanulmányai miatt távozó pápai nevelés, Bodgán Erik, valamint a Fehérvár ellen búcsúzó Szupper Péter sikerült meggyőzni, hogy újra felhúzza a pápaiak fehér mezét. Az elszalasztott lehetőségeké volt az első negyed, mindkét oldalon több ziccer és kinti dobás is kimaradt, ráadásul a hazaiaknál majd’ 4 percig nem született kosár, a gólcsendet Henrik duplája, majd Szupper hármasa törte meg (9-13). A negyed végére a védekezésünk is kezdett összeállni, 11-15-nél vonultak rövid pihenőre a felek. A második negyed derekára sikerült lefaragni a hátrányt, sőt Sonyák triplájával még a vezetést is megszerezték a mieink (22-21). Az egy pontos előny meg is maradt a nagyszünetig, 35-34-et mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedben egymás után estek a hármasok mindkét oldalon, ami negatívum, hogy sajnos a játékvezetői hármas több esetben is a mieink kárára tévedett, a hajrá előtt 3 ponttal a győriek vezettek (52-55), nem várt izgalmakra volt kilátás. A zárónegyed elején Ácsot könyökölték orron, szerencsére rövid ápolás után tudta folytatni a játékot. 56-59-nél Fülöp hozta vissza meccsbe az övéit, egy remek triplával ismét egál. Sajnos a tábla alatt Csaplár-Nagyot túlságosan is védték a játékvezetők, aminek több győri dupla lett az eredménye (62-65). Három perccel a lefújás előtt ismét döntetlen volt az állás, majd Henrik büntetőivel megint előny a pápaiaknál (68-67). Öt szekundummal a vége előtt hárommal mentek a vendégek, de Sonyák büntetője után Ács a dudaszó pillanatában bedobta a duplát, így következhetett a hosszabbítás a hazai nézősereg hangos buzdítása közepette (75-75)! A ráadásban aztán már maximális koncentráció mellett behúzta a meccset a Pápa, Vajda József tanítványai elképesztő izgalmak után, egy rendkívül „melós” meccsen 92-87 arányban vastaps kíséretében vonulhattak az öltözőbe.
A pápai kosarasok vasárnap 18:30-tól a TF-Hegyvidék alakulatát látják vendégül.

Pápai Motax Autó KC - Győrszol-SZESE 92-87 (11-15, 24-19, 17-21, 23-20, 17-12)

A hazaiak dobói: Henrik István 28, Sonyák Béla 25, Ács Péter 15, Fülöp András 11, Szupper Péter 10, Feigl Imre 2, Horváth Roland 1

Vajda József: Tudásunk alatt teljesítettünk, ami nem is csoda, hiszen sorainkban rengeteg a beteg és sérült játékos, csoda, hogy egyáltalán össze tudtuk foltozni a meccsre a társaságot. Gratulálok a fiúknak, küzdeni tudásból ma is jelesre vizsgáztunk, bízom benne, hogy vasárnap is sikerül itthon tartani a két pontot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!