Újabb segítség a pápai iparosoktól


2010-11-30 20:02:59  | cikk: mo  | 


Újabb segítség a pápai iparosoktól főképe
Csak néhány percre szüneteltették munkájukat a helyi iparosok a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályán, amikor az egyik pénzintézet átnyújtotta adományát az itt ápolt gyermekeknek. Az átadóünnepség után ismét kőművesszerszámoktól volt hangos az osztály, hiszen a Pápa és Térsége Ipartestület közbenjárásával újra helyi mesteremberek dolgoznak a részlegen. Korábban már beszámoltunk arról, hogy helyi vállalkozók idejüket és munkájukat nem sajnálva alakítottak ki két vizesblokkot a gyermekosztályon, melyből az egyik akadálymentesített, elvégezték a krónikus osztály tisztasági meszelését és kiépítettek két mosdót a négy kórterem között.
Dr. Vörös Ibolya főigazgató elmondta, jelenleg a gyermekosztály harmadik vizesblokkján dolgoznak a szakemberek, amelyre már igencsak ráfért a felújítás. A főigazgató hozzátette, az intézmény anyagi forrásai mindezt nem tették volna lehetővé. A pápai iparosok segítségével most azonban megújul a harmadik mosdó is. A vállalkozók – mint ahogy korábban is – nemcsak munkájukat áldozták a kórház egyes részlegeinek felújítására, hanem az anyagköltséget is állták. Az Ipartestület közreműködésével a helyi vállalkozók felajánlása és munkája nyomán – a korábbi építkezéssel és rekonstrukcióval együtt – több mint három millió forintos felújítás valósul meg a kórházban.

Dr. Vörös Ibolya beszámolt arról is, hogy a kórház gyermekosztályán nemcsak infrastrukturális fejlesztés zajlott, hanem egy gyermekgyógyásszal is gyarapodott a részleg. Seres Réka november 1-jétől a kórház közalkalmazottjaként dolgozik, jelenleg a szakvizsga előtti gyakorlatát tölti. A főigazgató elmondta, ha sikerül fiatal kollégákat megnyerni, s a fenntartó segítséget nyújt a tekintetben, hogy szolgálati lakást biztosít a letelepedéshez, akkor talán elindulhat egy olyan folyamat, amely az intézet szakorvosi ellátottságát hosszú távon biztosítani tudja – fogalmazott dr. Vörös Ibolya.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!