Csendes, nyitott szívvel várjuk az ünnepeket


2010-11-28 21:08:01  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Csendes, nyitott szívvel várjuk az ünnepeket főképe
Advent első vasárnapján közös áhítatra gyűltek össze a hívek a Szent József Kápolnába az adventi gyertya meggyújtása valamint a Betlehem felszentelését megelőzően. Az ünnepváró istentiszteleten Salgó Ferenc atya azt mondta, próbáljuk meg kicsit üressé tenni a szívünket, hogy teljes örömmel tudjuk az ajándékokat befogadni. Az atya beszédében az üres jászol képére hívta fel a várakozók figyelmét. Mint mondta, ez is a várakozást, a szív lecsendesítését jelképezi. Ha tele van a szívünk gonddal, bánattal, akkor nem tudunk igazán az ajándéknak, Jézus eljövetelének örvendeni. A rohanó világban már nincs idő az elcsendesedésre és az imára sem, az emberek nem engedik közel magukhoz a karácsony szép üzenetét. Oly sok jót akar adni a világ, de mi emberek észre sem vesszük, mert be vagyunk zárva, a szívünk ajtaját bezártuk a jó elől.                                    


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!