Művészi értékű összefogás a károsultakért - jótékonysági gála a színházban


2010-11-28 07:56:24  | cikk: mo  | 


Művészi értékű összefogás a károsultakért - jótékonysági gála a színházban főképe
Egy országos jótékonysági akcióhoz csatlakozva szervezte meg tegnapi gálaműsorát a Jókai Mór Művelődési Központ az intézmény színháztermében. A Magyar Népművelők Egyesülete REKULT elnevezésű felhívására adott válaszként a JMK azonnal megmozdult. A Devecser térségét ért vörösiszap-katasztrófa károsultjai megsegítésére szervezett gálaműsorra számos helyi művészeti csoport felajánlotta részvételét, de a környékbeli fellépőkön kívül két pápai kötődésű sztár sem utasította vissza a felkérést. Az est sztárvendégei Zsédenyi Adrienn, vagyis a pápai származású énekesnő, Zséda és Pintér Tibor színművész voltak.

Az énekesnő betegsége ellenére, fájó torokkal és lázzal énekelte el egyik dalát, s csak azért nem utasította vissza felkérést, mert mindig nagy örömmel jön vissza szülővárosába, különösen, ha ilyen nemes ügyért cselekedhet. A művésznő azonban nem érezte jól magát és a műsorba tervezett további dalokat már nem tudta előadni.

Pintér Tibor zirci születésű és Pápán, az akkor még Mezőgazdasági Szakképző Iskolába járt öt évig, technikumot végzett. A színművész úgy fogalmazott, erősen kötődik Veszprém megyéhez és Pápához is. Amikor értesült a katasztrófáról, nagyon megrendítette a hír. Leszögezte, ha nem hívják, ő maga ajánlotta volna fel részvételét és műsorát az ügy érdekében. Pintér Tibor azt hangsúlyozta, hacsak egy porszemnyi segítséggel is hozzájárulhat a károsultak megsegítéséhez, már jobban érzi magát, tett valamit az ügy érdekében. Kiemelte, az országban művészi értékű összefogás jött létre, amelynek nemcsak katasztrófahelyzetben kellene megvalósulnia.

A műsor sikeréhez számos helyi művészeti csoport járult hozzá. Felléptek az Allegro Művészeti Alapiskola táncosai, tanárai, Pápa Város Fúvószenekara, a Vati Fiúk Country Club, a Bartók Béla Zeneiskola tanárai, a JMK Vadvirág néptáncegyüttes, a Black Bunny Rock and Roll Club valamint Ekanem Bálint és a Pápai Musical Stúdió.

A jótékonysági gálaműsor bevételét a vörösiszap-katasztrófa károsultjai megsegítésére, a Magyar Kármentő Alap számlájára utalják.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!