Pápai ART


2010-11-27 21:54:27  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Pápai ART főképe

Pápai ART címmel a Pápán élő alkotók munkáiból nyílt kollektív kiállítás ma délután a Jókai Mór Művelődési Központ emeletén. Fotók a nyár világából, festőművészeti alkotások, domborművek, szobrok és fafaragott tükör is helyet kapott a színvonalas, gyönyörű kiállításon.
A mintegy 25 művész tárlatát dr. Hermann István önkormányzati képviselő, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg.
Dr. Hermann István szerint a megmérettetés fontos része a művek elbírálása és a zsűri segítő szándékú kritikája, mely előbbre viszi és jobb munkára sarkallja az alkotókat évről évre. A könyvtár igazgatója úgy fogalmazott, az alkotók a keményebbik végénél fogták meg a művészetet; a tárlaton sok a realisztikus a valóságot a maga mélységében és ellentmondásaiban tükröző alkotás.
Immár hatodik éve képzőművészekből álló, háromtagú zsűri válogatja össze a kiállításon megtekinthető alkotásokat. Az pápai alkotók 5-5 munkájukat küldhetik be értékelésre. Borbély Lajos művésztanár, a zsűri elnöke kérdésünkre elmondta, nagyon kemény munka során állították össze a kiállítást, hogy az színvilágában, témájában, formaiságában egységes képet alkosson és harmónia hassa át minden részletét.
Csontos Armand, a 17 éves ifjú művész kérdésünkre elmondta, már több mint hat éve foglalkozik rajzolással. Kezdetben különböző grafikákat készített, két éve azonban áttért a pasztell képek alkotására. A Pápai Art kiállításon gyümölcskosarat ábrázoló festett csendélettel és egy akvarellel készült képpel jelent meg. Mint mondta, azért szeret festeni, mert kikapcsolja az iskola mellett.
Gimnáziumi évei óta foglalkozik a művészetekkel Kerpel Péter. Elsősorban grafikákat készít a művész tanár, de néhány éve a fotózás művészetét próbálja, olajképeit a Csillagköd ihleti. Kerpel Péter szerint fontos a sokszínűség, mert így több oldalról is meg tud közelíteni egy témát.
A Pápai ART 2010. tárlatán kiállító művészek: Ács Tas László, Babos Petra, Bányászné Jasper Anna, Borbéy Lajosné, Borbély Mónika, Borbély Zsolt, Csontos Armand, Érsek Miklós, Eschenbachné Vadász Ildikó, Fölnagy Tibor, Gerencsér Hajnalka, Holdosi Balázs, Kerpel Péter, Ladányiné Horváth Mária, Mészáros Ilona, Mészáros László, Mező Lászlóné, Pesei Petra, Polosan Anna, Szűcs Zoltán, Tirnován Kata, Tirnován Katona Magdolna, Tirnován Tamás, Tóth István, Zeke Miklósné.
A kiállítás december 17-ig tekinthető meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!