Advent az örömteli ünnepvárás időszaka


2010-11-27 17:31:16  | cikk: mo  | 


Advent az örömteli ünnepvárás időszaka főképe
A karácsony levizsgáztat bennünket – hangzott el dr. Mail József apát-plébános köszöntőjében az „Adventi készület” című rendezvényen ma este. Az ünnepi ráhangolódás jegyében a Nagytemplomban tartott programon dr. Mail József azt hangsúlyozta, advent az öröm, az örömteli ünnepvárás időszaka. Advent felkészít az Úr eljövetelére, Jézus születésére. Az apát-plébános úgy fogalmazott, akkor lesz igazán szép karácsonyunk, ha az adventi készület teljes lesz. A karácsony levizsgáztat bennünket, megmutatja lelkiállapotunkat. Ha nem tudjuk levetkőzni a hétköznapok súlyát, a karácsony is terhelt lesz – szólt a megjelentekhez dr. Mail József.

Ebben az ünnepi ráhangolódásban nyújtott segítséget a mai rendezvény. Halk gondolatokkal, csendes imádsággal és zeneművekkel tette teljessé az adventi ünnepvárás örömteli hangulatát. Az „Adventi készület” meghitt programján közreműködött a Bartók Béla Zeneiskola tanáraiból és növendékeiből összeállt Kella kamaraegyüttes, Eisenbeck Ágota és Nagy Tibor közös produkcióval valamint a Szent István Kórus.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!