Leesett az első hó


2010-11-27 13:46:28  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Leesett az első hó főképe
Ma reggelre virradóan leesett az idei első hó. A házak fehér sapkába bújtak és talán egy kicsit mi is közelebbinek érezhetjük a holnap beköszöntő advent ünnepét, ha kinézünk az ablakon. Bár a napsütés miatt a gyerekeknek a hóember építésére még várniuk kell, azért pár óráig mindenki gyönyörködhet a havas város képében.
Az első hóhoz kapcsolódóan maradtak fent népszokásaink is. Például reggel a friss hóval meg kell mosni a lányok arcát, hogy szépek legyenek. Tavasszal a szeplő ellen szoktak a márciusi hóval mosakodni a lányok.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki az ország Közép-Dunántúli régiójára a hófúvások miatt, mivel a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.
Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:
Délnyugat felől mindenütt felszakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Ma eleinte északkeleten még több helyen várható havazás, havas eső, majd ott is megszűnik a csapadék. A jellemzően derült éjszakát követően holnap délelőtt fátyolfelhős, napos idő várható, majd dél felől beborul az ég. Délutántól egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúl északi tájain és az Alpokalján havas eső, havazás. Ma napközben az északnyugati, nyugati, holnap estétől a keleti szél megerősödik, ma időnként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -6 fok között várható, de a hóval borított tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +7 fok között valószínű.
forrás: www.met.hu


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!