Egy pont a Debrecen ellen


2010-11-26 19:56:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Egy pont a Debrecen ellen főképe
A Monicomp Liga tavaszi fordulójának előrehozott mérkőzésén a Lombard Pápa a címvédő Debrecent fogadta a Perutz Stadionban. Sérülések miatt felforgatott kezdővel várta a sípszót a hazai csapat, Heffler Norbert, Denis Rebryk, Goran Marics sem volt bevethető, Bárányos Zsolt pedig csak a kispadon foglalhatott helyet. Véber csapata a Szűcs, Farkas, Supics, Dlusztus, Rajnay, Quintero, Gyömbér, Takács, Tóth Norbert, Abwo, Palkó kezdővel várta Vad II István kezdő sípszavát. Az első félidő egyetlen játékos parádéjáról szólt, Szűcs Lajoséról! A hazaiak hálóőre ezúttal is remek napot fogott ki, Kabát két ziccerét, majd Czvitkovics óriási helyzetét is hatástalanította, a portásnak köszönhetően gólnélküli állást mutatott az eredményjelző 45 perc után. Egy óra elteltével megszerezhette volna az előnyt a Pápa, Tóth Norbert bal oldali beadását az élvonalban első alkalommal kezdőként debütáló Palkó Dávid fejelte ordító helyzetben kapu mellé. A 70. percben ahogy az lenni szokott, büntetett az ellenfél, Czvitkovics jobb oldali sarokrúgása után Laczkó csúsztatta meg a labdát, amely az ötösön Mijadinoszki elé került (hazai védő sehol!), a védő pedig három méterről Szűcs mellett a kapuba talált 0–1. Amikor minden veszni látszott, felállt a padlóról a Lombard, a 85. percben egy szögletet követően Tóth Norbert a visszatérő Rajnayhoz passzolt, aki 22 méterről a bal alsó sarokba bombázott Verpecz kapus hiába nyújtózkodott, esélye sem volt 1–1. A rendes játékidő lejártakor megfogyatkoztak a vendégek, Fodor buktatta Abwót, amiért megkapta a második sárga lapját. A három pont a 92. minutumban Jovánczai lábában volt, a csereként beállt játékos Abwotól kapott remek labdát, ám 12 méterről előtte a kapu mellett a labdát, ilyen szinten illett volna ezt berúgni, nem sikerült, maradt az igazságosnak mondható döntetlen.
Véber György: Négy-öt helyen kellett változtatnom az alapcsapaton sérülések miatt, szinte teljes egészében a támadószekció hiányzott, ami rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, három megingástól eltekintve hátul viszonylag stabilak voltunk, az előrejátékunk azonban nem volt fényes. A második félidő úgy alakult, ahogy szerettük volna, ekkor jött az a buta gól. Örülök, hogy – a szezon során talán először - egy nálunk magasabban kvalifikált csapattal szemben fel tudtunk állni, sőt még nyerhettünk is volna, ha Jovánczai belövi a ziccert. A happy end elmaradt, de így sem vagyunk elégedetlenek, reális a döntetlen.
Herczeg András: Érdekes találkozó volt: az első félidőben két ziccert hagytunk ki, már ekkor megnyerhettük volna a találkozót, az utolsó percben pedig elveszthettük volna.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!