Előadás az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekményekről


2010-11-26 19:36:54  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Előadás az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekményekről főképe
Orsós Károly rendőr százados az idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekményekről és azok megelőzéséről tartott ma előadást a Szegfű Klub soron következő összejövetelén. Ez az a téma sajnos egyre aktuálisabb lesz, bár a Pápai Rendőrkapitányság több lépést is tett már a közelmúltban a káresetek kialakulásának megelőzése érdekében. Három évvel ezelőtt módszertani DVD-t adtak ki, mely a kapitányság illetékességi területéhez tartozó kistelepüléseken meghozta a várt eredményt, illetve egy kiadványt is eljuttattak a veszélyeztetett populáció számára.
Idén jelentős növekedés jelentkezett Pápán a trükkös tolvajok elszaporodását illetően. Erre a bűncselekményre leginkább az jellemző, hogy a harminc-negyven éve bevált legendákkal is sikerrel lehet próbálkozni. Ami idáig vidéken volt, az most Pápára koncentrálódik a szakember szerint. Idén már 19 ilyen típusú bűncselekményt regisztráltak a kapitányságon, az elkövetők nagy része nem pápai származású, nagyon sok volt a tettenérés.
- Azt reméltük, hogy a médián keresztül eljut a híre, hogy nem érdemes bűnözni, hiszen ezek a sorozat-bűncselekmények a legtöbb esetben nálunk lepleződtek le- mondta Orsós Károly.
A trükkös bűncselekményekkel esetébeb a 60 év feletti korosztály a legveszélyeztetettebb. Annál nagyobb az esély a sértetté válásra, minél inkább kitolódik az életkor és esetenként a magányosság is fontos szerepet játszik ebben.
A rendőr százados az előadás során sok gyakorlati tapasztalatot osztott meg a résztvevőkkel a megelőzéssel kapcsolatban.

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!