Adventi előkészületek a városban


2010-11-26 09:45:23  | cikk: mo  | 


Adventi előkészületek a városban főképe
Tekintettel a Fő téren zajló munkálatokra idén a Szent Anna templom előtt álló egyik fenyőfa díszeleg majd a város karácsonyfája öltözékében. Mivel a Fő tér idén nem alkalmas helyszín, ezért a városi Betlehemet is e templom előtt állították fel.

A Városgondnokság a Szent József Kápolna előtt is felállított egy fenyőfát, mivel több felajánlás érkezett a pápaiak részéről  – tudtuk meg Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől. A 9 méteres, formás lucfenyő Turi József, a Kishegyben élő pápai lakos kertjéből származik. Turi József kérdésünkre elmondta, korábban is szívesen adományozott növényeket, pl. muskátlikat a város díszítésére, ezért örömmel tölti el az érzés, hogy az idei évben ő is hozzájárulhatott a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. 
A Városgondnokság szakemberei jelenleg a fenyő feldíszítésén dolgoznak. Buics Lajos elmondta, a fa megszokott öltözetben díszeleg majd, a szokásos fényfüzérrel díszítik fel. A karácsonyfa díszkivilágítását már ma este felkapcsolják.

A Betlehemet november 28-án, advent első vasárnapján délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek között nyitják ki. A vasárnapi program este 17 órakor folytatódik. Ekkor gyúlnak ki az ünnepi fények a belvárosban, a Kossuth utcán és meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!