A magyar szakképzés sikerre van ítélve - Regionális Pályaválasztási Kiállítás 2010.


2010-11-25 17:13:59  | cikk: mo  | 


A magyar szakképzés sikerre van ítélve - Regionális Pályaválasztási Kiállítás 2010. főképe
Közel 1500 látogató és több mint 30 középfokú oktatási és szakképzési intézmény részvételével zajlott a 2010. évi Regionális Pályaválasztási Kiállítás ma délelőtt és délután. A pálya-és szakmaválasztást segítő színvonalas rendezvényt már 11. alkalommal szervezte meg a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ, a program helyszínéül azonban most egy oktatási intézmény, az Acsády Ignác Szakképző Iskola szolgált. A rendezvényt dr. Áldozó Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében a szakképzésben történő elhelyezkedésre buzdította a 8. osztályos érdeklődőket. Leszögezte: a szakképző intézmények fejlődő, prosperáló intézményei a magyar közoktatásnak. A magyar gazdaság egzisztenciája múlik azon, hogy ezek az intézmények sikeresek legyenek. Ami nem jelent mást, minthogy a magyar szakképzés sikerre van ítélve – fogalmazott az alpolgármester.

Az alkalmon részt vett Szilárd Imre, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal képzési főosztályvezetője, aki azt hangsúlyozta, az utóbbi időben érzékelhető gazdasági fellendülés következtében megnőtt az egyes szakmák népszerűsége. Véleménye szerint a gépipari és az ipari termelésben hasznosítható szakmák kerülhetnek előtérbe a jövőben. 

A gazdasági fellendülés a munkaerő-piaci helyzetben is tapasztalható. Czeiner Zoltán, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pápai kirendeltségének vezetője arról számolt be, hogy az álláskeresők száma 2010. februárja óta folyamatosan csökken. Október hónapban 3555 főt regisztráltak. A kirendeltségvezető kérdésünkre elmondta, a pályakezdő álláskeresők számának tekintetében ugyancsak csökkenő tendencia tapasztalható.

A Regionális Pályaválasztási Kiállítás célja, hogy az érintettek rátaláljanak a számukra megfelelő irányra, szakmára. Ebben nyújtott segítséget a mai nap, eligazodni a régióban fellelhető szakképző intézményekben oktatott szakmacsoportok között. Az Acsády Ignác Szakképző Iskola tornatermében tartott rendezvényen természetesen bemutatkoztak a pápai szakképző és oktatási intézmények is. A programon pályaválasztási, képzési és munkatanácsadás, látványos szakma-és termékbemutatók, kerekasztal-beszélgetések, külföldi munkavállalási tájékoztató várta az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt a fogadóintézmény diákjai önálló és csoportos produkciókkal mutatkoztak be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!