Az első közös vetélkedő a PGSZKIK-ban


2010-11-24 21:27:08  | cikk: HuHa  | 


Az első közös vetélkedő a PGSZKIK-ban főképe
A legnagyobb magyar életét és korát feldolgozó történelmi vetélkedőt tartottak ma délután a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményének konferencia termében. A vetélkedő különlegessége az volt, hogy első alkalommal vettek részt közösen egy versengésen az iskola székhelyintézményének és tagintézményének diákjai, vagyis a Közgázosok és a Mezősök. Bartosné Illés Zsuzsanna pedagógus, a vetélkedő szervezője elmondta, a tagintézményben már hagyományai vannak a hasonló programoknak, az 1956-os forradalom 50. évfordulójának tiszteletére is tartottak vetélkedőt, Batthyány emlékévet is rendeztek, most pedig a Széchenyi emlékév kapcsán szervezték meg a megmérettetést.
-A legnagyobb magyar halálának 150. évfordulója alkalmából rendeztük meg ezt az iskolai versenyt, melyen a Közgáz és a Mező is öt-öt csapattal képviselteti magát. Ők azok, akik az első fordulóban a legjobb eredményt érték el –mondta el a tanárnő. A mai, döntő fordulón Széchenyi István pályájáról, életművéről, a reformkorról és az azt követő időszakról szerzett ismereteikről adtak számot a háromfős csapatok. A vetélkedőn kastélyfelismerő játék, idézetek és fotók felismerése, képkirakó és rejtvény is szerepelt; összesen tizenegy, tudást és játékos kedvet igénylő feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!