Előkelő helyen állunk a közművelődés területén


2010-11-24 11:41:53  | cikk: mo  | 


Előkelő helyen állunk a közművelődés területén főképe
A cél, hogy megteremtsünk egy olyan nyelvezetet és kommunikációt, mely képes megadni a válaszokat a társadalom támasztotta igényekre, kihívásokra – hangzott el azon a szakmai napon, melyet a Veszprém Megyei Közművelődési Szakmai Egyesület és a pápai Jókai Mór Művelődési Központ közösen szervezett.

Veszpréminé Turtsányi Valéria, az egyesület elnöke elmondta, a megyében minden település más és más problémákkal küzd. A mai rendezvényen az elnök beszámolt a kistérségi közművelődési feladatellátás dilemmáiról. Kiemelte, mivel a települési önkormányzatok feladatellátására szánt normatíva csökkent, így különösen a kistelepüléseken érzékelhető a feladatellátás hiátusa. A tanácskozás ebben is segítséget próbál nyújtani a szakembereknek, miként tudják megfelelően kezelni a kialakult helyzetet.

A konferencián szó esett a felnőttképzés gyakorlati kérdéseiről, az élethosszig tartó tanulás képzési formáiról, a Veszprém megyei közművelődés helyzetéről. Veszpréminé Turtsányi Valéria azt hangsúlyozta, a közművelődési feladatellátás területén Pápa előkelő helyet foglal el Veszprém megyében.
- A pénzhiány bár a települési önkormányzatokat is, így Pápa Város Önkormányzatát is sújtotta, mégis el kell mondjam, az elmúlt időszakban biztosította az intézmény működéséhez szükséges pénzeszközöket, amely nem volt túl sok, de elégséges ahhoz, hogy pályázatokkal kiegészítve előkelő helyet foglalhatunk el az országos közművelődési szakmai intézmények körében is – fogalmazott az elnök. A tanácskozáson a résztvevők előadást hallhattak a veszprémi Otthon a kultúrában, otthon a művészetben és a pápai Tudás-Szín-Tér projektek sikereiről is.    


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!