Megújuló energiával a háztartásokban


2010-11-23 18:38:31  | cikk: mo  | 


Megújuló energiával a háztartásokban főképe
Energiatakarékosság és zöld energiák a háztartásban – ezzel a címmel szervezte második Civil Akadémiáját a Civil Háló Szövetség. A Nemzeti Civil Alap támogatásával megvalósuló előadáson Sahó István villamos üzemmérnök és energetikai szakértő beszélt a megújuló energiaforrásokról és az energiatakarékos megoldásokról a háztartások tekintetében. Sahó István összefoglalta: a megújuló energiák esetében az energiaforrás nem olyan mértékben csökken, mint ahogyan azt fogyasztjuk, a későbbiekben ugyanolyan módon termelhető belőlük energia. Ide tartozik a nap-, a víz-, a szélenergia, a biomassza valamint a geotermikus energia. Természetesen ezek alkalmazásakor sem célszerű a pazarlás – tette hozzá az előadó – egy ház- vagy lakásfelújítás, szigetelés esetében már érdemes elgondolkodni a fűtésrendszer átalakításán. Sahó István kérdésünkre elmondta, igaz ma még viszonylag drágának mondható a megújuló energiaforrások, pl. napelemek alkalmazása, de az Európai Unió elkötelezett ebben az irányban. Hozzátette azt is, európai uniós előírás, hogy 2020-ra a megújuló energiáknak 20 százalékban jelen kell lennie az energiamérlegben - a mai 7 százalékkal szemben. 


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!