Elhunyt Varga Kálmán, a „legvitézebb huszár”


2010-11-20 09:11:55  | cikk: mo  | 


Elhunyt Varga Kálmán, a „legvitézebb huszár” főképe
Varga Kálmán tartalékos főhadnagy, volt századparancsnok, egykori pápai pedagógus idén szeptemberben töltötte be 99. életévét. Az egykori parancsnokot márciusban dr. Kovács Zoltán Pápa város nagy ezüstérmével, Tömböl László, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnöke pedig a „Legvitézebb huszár pisztolyával”, vagyis egy gárdatiszti pisztoly díszes változatával ajándékozta meg a város és a haza érdekében végzett tettei elismeréseként.
Az akkor bár gyenge egészségi állapotban lévő Varga Kálmán a köszöntés alkalmával derűsen anekdotázott fiatalkoráról. Beszámolt arról, hogy 1934-ben vonult be katonának, 10 évig szolgált. 1944 júniusában a 7. hadosztály bal szárnyán szakasz-, majd századparancsnokként harcolt a fronton. A II. világháború befejezése után visszatért eredeti foglalkozásához, a tanításhoz.

Az egykori századparancsnok, kémia-biológia szakos pedagógus és megyei szakfelügyelő a napokban hunyt el. Varga Kálmánt szűk családi körben, Budapesten hamvasztással helyezik örök nyugalomra.



Képek:

nincsenek képek

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!