Küldöttgyűlés az Ipartestületnél


2010-11-19 11:13:49  | cikk: mo  | 


Küldöttgyűlés az Ipartestületnél főképe
Tőkeszegénység és befelé fordulás jellemzi a vállalkozásokat – hangzott el a Pápa és Térsége Ipartestület tegnap esti küldöttgyűlésén. Szabó Tibor, a testület elnöke elmondta, a két évvel ezelőtt Magyarországra begyűrűző gazdasági válság rányomta bélyegét a vállalkozások működésére és még ma is érezteti hatását.
Az elnök beszámolójában kitért az elmúlt évben elvégzett munkára, és kiemelte, hogy a helyi iparosok több esetben ajánlották fel munkájukat és segítségüket jótékony célok érdekében, például a kórház 2,5 millió forintos költségvetésű renoválási munkái, vagy a vörösiszap-katasztrófa károsultjai részére történő gyűjtések tekintetében.
Szabó Tibor hozzátette, időszerű a Kereskedelmi és Iparkamarai tagság felülvizsgálata is, mivel úgy gondolják, az 1994-ben kötelezően bevezetett kamarai tagság nem szolgál megfelelő előnyökkel, a kamara nem támogatja elvárható mértékben a tagokat. Szabó Tibor kijelentette, az országos testülettel egyetértésben nem tudják támogatni a kötelező kamarai tagságot.
A küldöttgyűlésen a tagok meghallgatták a felügyelő bizottság beszámolóját, majd a Pápa és Térsége Ipartestület elnöksége odaítélte az elismerő kitüntetéseket.

Iposz-díjban részesült:
Molnár Mátyás, Kovács Ernő, Piller Károly

Kézművességért arany fokozatot kapott:
Dobson Károly

Kézművességért ezüst fokozatot kapott:
Zábrákné Döbrönte Zsuzsanna

25 éves iparos munkásságáért ezüstgyűrűben részesült:
Császár Endre, Horváth Sándor

Aranykoszorús Mester címet nyert:
Török Kálmán, Zaicsek Károly, Polgárdi Attila

Ezüstkoszorús Mester címet nyert:
Ács Pál, Szabó István, Szukics Imre, Baki Zoltán

Az iparosságért végzett munkájáért emléklapot kapott:
Kishonti Tibor, Völfinger Jánosné, Nagy István    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!