A Jókai Kör vetélkedője középiskolásoknak


2010-11-18 21:03:58  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Jókai Kör vetélkedője középiskolásoknak főképe
Első ízben rendezett múltidéző irodalmi vetélkedőt a Jókai Kör, melynek a Pedagógus Művelődési Ház adott otthont ma délután.
A résztvevő 5 csapatot Válint Magdolna, a Jókai Kör főtitkára köszöntötte, majd elkezdődött a megmérettetés.
- A vetélkedő városunk történeti és irodalmi hagyományai témakörből állt. Elsősorban az egykori pápai diák, Jókai Mór és kortársai életművéből, Pápa kultúr- és hadtörténetéből állítottam össze az anyagot. Totó, mozaik-képek összeillesztése, találós kérdések, versfelismerés és egy rövid történet előadása szerepeltek a vetélkedőn. A hamarosan megújuló Fő térről is tettünk fel érdekes kérdéseket a diákoknak. Nagyon fontosnak éreztük, hogy a korabeli szövegemlékekből, versekből is ízelítőt nyújtsunk - mondta el Kerecsényi Zoltán, a verseny játékvezetője.
A zsűri elnöke Huszár János, Bél Mátyás-díjas helytörténész, tagjai pedig Bódi Lászlóné, Schmidt Dezsőné és Grőber Attila tanárok voltak.
A jó hangulatú vetélkedő végén az oklevelek és az értékes jutalmak átadása következett.

Eredmények:
I. Petőfi Sándor Gimnázium csapata
II. Pápai Református Kollégium Gimnáziuma csapata
III. Türr István Gimnázium csapata
IV. Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézménye csapata ("Mező")
V. Pápai Gazdasági Szakképző Iskola csapata ("Közgáz")

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!