Dr. Töreki Sándor ezredes a megye főkapitánya


2010-11-18 20:08:53  | cikk: HuHa  | 


Dr. Töreki Sándor ezredes a megye főkapitánya főképe
Új kinevezett rendőrfőkapitánya van Veszprém megyének. Dr. Töreki Sándor, aki csaknem hat éven át a Pápa Városi Rendőrkapitányság vezetője volt, november elsejétől megbízott megyei rendőrfőkapitányként dolgozott, mától pedig kinevezett vezetője a megyei rendőrségnek. Kinevezését a Veszprém Megyei Közgyűlés is támogatta. A testület mai ülésén dr. Töreki Sándor meghallgatása után a képviselők egyhangúan támogatásukról biztosították az új vezetőt. A főkapitány beszédében kiemelte, eddigi rendőri vezetői pályafutása során az eredményességet és a fegyelmezettséget helyezte középpontba és ezeket az értékeket szeretné tovább vinni főkapitányként is. Mint mondta, különös figyelmet kíván fordítani a bűnügyi eredményesség megtartására, a baleseti mutatók javítására, a közterületi jelenlét erősítésére és a társadalmi megelőzési programokra. A főkapitány úgy fogalmazott, számít a rendőrség és a megyei közgyűlés további jó együttműködésére és együttműködést ajánlott mindenkinek, aki a megye közbiztonságáért tenni kíván. Dr. Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestereként hozzászólásában azt mondta, bár Pápa veszített egy jó rendőrkapitányt, örömmel fogadja dr. Töreki Sándor kinevezését. Beszédében kitért arra, hogy bár a közvélemény a „nagy ügyek”, súlyos bűncselekmények felderítése alapján ítéli meg a rendőrség eredményességét, a mindennapos apró ügyek megoldása, a hétköznapok feladatainak megfelelő ellátása sokkal inkább szolgálja az emberek közbiztonságát. Az új főkapitánynak sok ilyen apró sikert és eredményes munkát kívánt új beosztásához. Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után újra Veszprém megyei főkapitány áll a rendőri testület élére, hiszen az elmúlt években vagy budapesti vagy más megyéből érkezett főkapitány volt a megyei kapitányságvezető.
A 44 éves új főkapitány húsz éve dolgozik rendőrként: nyomozóként kezdte Pápán, majd bűnügyi osztályvezető lett, innen pedig Várpalotára vitte útja, ahol rendőrkapitányként dolgozott négy éven át. 2005 januárjában tért vissza városunkba és azóta Pápa rendőrkapitánya volt.
Dr. Töreki Sándor a közgyűlési meghallgatás után a főkapitányságra sietett, ahol állománygyűlést tartott, ezt követően adott interjút hírportálunknak.
-Pápa mindig a szívem csücske lesz, de megyei rendőrfőkapitányként mind a hét városi kapitányságra ugyanolyan figyelmet kell fordítanom – mondta.
(Dr. Töreki Sándorral készítetett interjúnkat a későbbiekben olvashatják „Beszélgetés” című rovatunkban)    

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!