Tantermi drámák a Tudás-Szín-Tér keretében


2010-11-17 20:13:06  | cikk: mo  | 


Tantermi drámák a Tudás-Szín-Tér keretében főképe
A Weöres Sándor Általános Iskolában zajló Pápai Drámaműhely ezúttal vendégelőadóval várta a drámapedagógia módszerei iránt érdeklődő pedagógusokat és művelődésszervezőket. A JMK Tudás-Szín-Tér programja keretében szervezett műhelymunka vezetője Bethlenfalvy Ádám színész-drámatanár, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa volt. A foglalkozás azt a célt szolgálta, hogy gyakorlati módon mutassa be, hogy miként lehet a drámapedagógia eszköztárát tanórán alkalmazni.
- Azt vizsgáljuk, hogy milyen módszerekkel lehet problémaközpontú eseménnyé változtatni egy irodalom, történelem, vagy földrajz órát. Miként lehet termékeny izgalmat, feszültséget teremteni a tantárgyi órákon – fogalmazott a drámatanár.
A résztvevők csoportokba tömörülve egy rövid történet elolvasása után feladatokat kaptak. Kinek a térben kellett elképzelnie a mesét, kinek a sorok között fellelhető problémákra kellett rávilágítani, kinek pedig a történetben megbújó személyiségjegyeket kellett bemutatni. A műhelymunka fontos eleme volt a gyakorlati megvalósítás után az elmélet és a módszertan megtárgyalása. Ez azért fontos, hogy a pedagógusok a jövőben saját témájuk, tantárgyuk esetében is tudják alkalmazni a tanítási dráma gyakorlatát – tudtuk meg Bethlenfalvy Ádámtól.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!