Jobbik: több kerékpár-és turistaútra van szükség


2010-11-17 19:31:18  | cikk: mo  | 


Jobbik: több kerékpár-és turistaútra van szükség főképe
A pápai kerékpár-és turistaúthálózat helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke ma délelőtt az Igal lakótelepi kerékpárútnál. A jelenleg 2,5 km-rel bővülő, közel 11 km hosszú kerékpárúthálózattal kapcsolatban a Jobbik úgy gondolja, kevés. Támogatnák például a Kéttornyúlak-Pápa közötti bicikliút kiépítését – a balesetek elkerülése végett. 
Orbán Imre úgy fogalmazott, a várost be kell kapcsolni a kerékpáros és gyalogos turizmus vérkeringésébe. A Jobbik kezdeményezni fogja, hogy létesüljön gyalogos turistaút Pápa-Döbrönte, Pápa-Pápateszér és Pápa-Bakonyjákó között.
A radikális párt helyi elnöke két zarándokútra is felhívta a figyelmet. Elmondta, városunk közelében halad el az „Élet gyöngyei” zarándokút, amely a Mátraverebély-Szentkútról indulva az ausztriai Máriacellig vezet valamint a „Mária Út”, amely Máriacelltől az erdélyi Csíksomlyóig halad. Orbán azt hangsúlyozta, az említett spirituális zarándokutakra szükséges lenne rácsatlakozó turistautak létesítése. Az ehhez szükséges turistajelzéseket a Jobbik elkészíti, és a városvezetés beleegyezését kéri abban, hogy a jelzéseket felfesthessék.
Orbán Imre a megyei kerékpárúthálózat kapcsán elmondta, kezdeményezni fogja, hogy a megyei közgyűlés vonja saját hatáskörébe a megyében folyó kerékpárutak kiépítését. Megemlítette, hogy a Jobbik támogatná egy Pápáról a Balatonig vezető kerékpárút létesítését az alsóbbrendű útvonalakon Kéttornyúlak irányában egészen Balatonakaliig.
Az Esterházy Programban, Pápa Város Önkormányzata gazdasági programjában a középtávú feladatok között szerepel a Hanság-Balaton kerékpárúttal történő összekapcsolódás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!