Országos Nagyi Könyvtári Napok Pápán is


2009-10-09 08:54:17  | cikk:  | 


Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre az Országos Nagyi Könyvtári Napok rendezvénysorozata. Pápán a Jókai Mór Városi Könyvtár idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek  eseményeit Horváth Györgyné ismertette. Nagyival a neten címmel kezdődött október 5-én, hétfőn a színes programsorozat. A nagyi Napok szervezése közben nemcsak a városi könyvtárra, hanem a kistérségi könyvtárakra is gondoltak a szervezők, így merült fel az ötlet, hogy a könyvtári inetrnet-oktatással foglalkozó kolléganő tartson valamelyik települési könyvtárban is internetes órát. A jelentkezéseket figyelembe véve Vaszarra esett a választás, ahol aztán meg is tartották az oktatást. Minden résztvevő elismerő oklevelet kapott teljesítményéről, bátorságáról és internetes tudásáról. Délután dr. Márton Éva pszichiáter vezetésével, Mosolyogni tessék! címmel, biblioterápiás beszélgetést tartottak a könyvtárban. Kedden  Horváth Lászlóné kiállításának megnyitójára várták az érdeklődőket. A 81 éves művész tárlata gyönyörű kézimunkákat mutat be a könyvtár folyosóján elhelyezett vitrinekben. A Nagyi Napok keretében rajzpályázatot is hirdettek a pápai óvodásoknak. Két választható témában rajzolhattak a gyerekek: Az én nagyim és A nagyinál. Az első három helyezett könyvet kapott jutalmul, a többiek pedig rajzlapot és színes ceruzát. A képekből kiállítást is  rendeztek a könyvtár folyosóján.  A „Nagyival a neten” bizonyult Pápán a legsikeresebb programnak, hiszen 15 csoport indult eddig és már 3 újra van igény. A nagyik egy délelőtt folyamán, hétfőn vagy szerdán, teljesen ingyenesen megtanulnak netezni. A Türr István Gimnázium kisgimnazistái magyar óra helyett a könyvtárban kezdtek szerdán reggel. Az olvasóteremben tartott beszélgetés témája a vámpírok voltak a most divatos könyvek és filmek alapján.  Természetesen az alapoktól kezdve - Stoker Drakulájától - végignézték ezen lények evolúcióját a könyvek és filmek alapján, míg elértek az Alkonyatig és az Új holdig. Tegnap a Szent István Római Katolikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói tettek látogatást a könyvtárban.

 –Az ember teszi a dolgát folyamatosan - mondta Horváth Györgyné, gazdasági vezető és főszervezője a Nagyi napoknak, majd hozzátette: a Városi Könyvtárba nem hullámokban járnak az emberek, hanem mindig vannak visszatérők. Mostanában egyre többször van rá példa, hogy az egész család, a nagypapától az unokáig együtt jön el hozzánk és ennek nagyon örülünk!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!