A Perutzban landolnak a Zöld sasok: Még 4 nap


2010-11-16 21:53:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Perutzban landolnak a Zöld sasok: Még 4 nap főképe
Tovább folytatjuk a Lombard Pápa – Ferencváros bajnoki mérkőzés felvezetését. Korábban a belépőkről ejtettünk szót, most lássuk a két csapat vetélkedése milyen múltra tekint vissza. Eddig hat alkalommal néztek egymással farkasszemet a két csapat játékosai, a statisztika nem sok jóval kecsegtet pápai szempontból, hiszen a Lombard még soha nem győzte le a Fradit, öt ferencvárosi siker mellett egy döntetlen született.
2004/2005
Első ízben 2004. október 23-án találkoztak a felek, akkor a Lombard az Üllői útra látogatott, ahol kiütéses 5-0-s hazai sikernek tapsolhattak a kilátogató zöld-fehér drukkerek. Érdekesség, hogy ezen a találkozón a pápaiak jelenlegi csapatkapitánya, Szűcs Lajos is betalált, a kiváló hálóőr büntetőből volt eredményes.
Ferencváros – Lombard Pápa 5-0 (2-0) G.: Sowunmi, Gyepes, Bajevszki (2), Szűcs
Az áprilisi visszavágón szintén Fradi győzelemmel született, igaz László Csaba fiai akkor jócskán megizzadtak a három pontért.
Lombard Pápa - Ferencváros 1-2 (1-0) G.: Medved ill. Huszti, Nógrádi
2005/2006
A következő szezonban a sorsolás a 3. fordulóban sodorta egymással szembe a feleket. Az Üllői úton nem kis izgalmak közepette az első félidőben 3-0-ra vezettek a hazaiak, az első találatot a már a Lombardot erősítő Jovánczai szerezte, majd Mutica öngólja és Rósa következett. A második félidőben feltámadt a Pápa, Róth Ferenc mesterhármasával sikerült pontot menteni Budapestről.
Ferencváros – Lombard Pápa 3-3 (3-0) G.: Jovánczai, Mutica (öngól), Rósa D. ill. Róth (3)
2006 tavaszán – már Szűccsel a pápai kapuban – alaposan elpáholták Gálhidi György tanítványait. A félidőben még Simpson révén a Lombard állt nyerésre, a második játékrészben összekapta magát Gellei gárdája és 5-1-re megnyerte a találkozót úgy, hogy mind az öt találat fél órán belül született.
Lombard Pápa – Ferencváros 1-5 (1-0) G.: Simpson ill. Laczkó, Bajevszki, Lipcsei, Jovánczai 2
2009/2010
Az elmúlt szezonban nagy vihart kavart a Lombard és a Ferencváros randevúja, ki ne emlékezne a végül győztes gólt fejelő Rafa Wolfe Zulevssel szembeni ámokfutására és Arany Tamás játékvezető ténykedésére.
Lombard Pápa – Ferencváros 0-1 (0-0) G.: Wolfe
Legutóbb az Albert Stadionban a vártnál könnyebben diadalmaskodott a zöld-fehér csapat, májusban Elding és az élvonalban bemutatkozó Gárdos mattolta Szűcsöt és tartotta otthon a három pontot.
Ferencváros – Lombard Pápa 2-0 G.: Elding, Gárdos

(Az ftcbaratikor.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!