És Rómeó és Júlia


2010-11-16 17:06:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


És Rómeó és Júlia főképe
2000 tavaszán debütált az És Rómeó és Júlia, melyet két kiváló színész, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter játszik. Az egyrészes dráma Vámos Miklós ötlete és Mészöly Dezső fordítása alapján került színpadra.
Tegnap este a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme zsúfolásig megtelt a jól ismert Shakespeare darab iránt érdeklődőkkel.

Ketten vannak a világot jelentő deszkákon. Összesen ketten. Shakespeare világát jelentik. Egy halálra ítélt, halhatatlan szerelem történetét. Ám Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter nemcsak a szerelmespárt alakítják. Varázsos játékukkal életre keltik egész Veronát. Testük egyben a díszlet is. Gesztusok, mozdulatok fantáziadús jelrendszerével változnak egy pillanat alatt figuráról figurára. Öntörvényű, lázas száguldás, egy drámaköltő-zseni kottája alapján.
A közel másfél órás előadást követően közönségtalálkozóra invitálták a jelenlevőket, ahol a színészházaspár a következőket mondta:

- Közel tíz és fél éve játsszuk ezt a darabot. Azóta koreográfiájában egyáltalán nem változott a darab, de természetesen mi mások lettünk, többet tudunk a színházi világról. Az előadásunk sokat „érett” az évek során. A televízióban néha leadják filmben, sőt otthon DVD-n is megvan, de bevalljuk, még sosem mertük megnézni magunkat- meséli nevetve Nagy-Kálózy Eszter.
- A címet értelmezve, hogy miért És Rómeó és Júlia? Mert két személyben játszunk kb.10-10 szereplőt, és azért És Rómeó és Júlia és….- hangsúlyozta a színész.
- Az elején nagyon nehéz volt ennyit eljátszani, de aztán könnyen ment. Eszter játszik Lőrinc barátot, Mercutiót, Benvoliót. Én játszom dajkát és Capuletnét- mondta Rudolf Péter.
- Kedvenc karakterem persze Júlia, nem egyszerű őt „utánoznom”. Szeretem még Lőrinc barátot és Mercuciot is, bár az ő szerepével küzdöttem a legtöbbet- tette hozzá a színésznő.
- A színdarabot játszottuk már Kapolcson, a csillagos ég alatt, Dunaszerdahelyen és az ország különböző részein. Jártunk már Törökországban , ahol törökül volt olvasható a fordítás, de felléptünk már Litvániában is- tudtuk meg a színészházaspártól.
A Tarczy ifjúsági bérlet legközelebbi előadása 2011 februárjában lesz, amikor is Kai Hensel Klamm háborúját nézheti meg a színházbarát közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!