Nyílt nap a Türrben


2010-11-15 15:20:03  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nyílt nap a Türrben főképe
Elkezdődött a pályaválasztási időszak az általános iskolás végzős diákok számára, melyre a középiskolák is készülnek. A Türr István Gimnázium és Kollégium háromfajta képzést kínál a diákoknak: a nyolcévfolyamos gimnáziumot, a nyelvi előkészítő osztályt, ami ötévfolyamos, és az Arany János Tehetséggondozó Programot. Az intézményben ma délelőtt tartottak nyílt napot az öt évfolyamos nyelvi előkészítő képzésről az érdeklődő tanulóknak és szüleiknek.- A nyílt nap célja, hogy a leendő elsősök betekintést nyerjenek az iskola belső életébe, az itt folyó munkába. A szülők és a diákok angol, matematika és informatika órát tekinthettek meg a délelőtt során.  Minden évben nagy sikere van ezeknek a beiskolázási napoknak, sokan érdeklődnek iskolánk iránt. A nyelvi előkészítő évfolyamon a hangsúlyt a nyelvre és a számítástechnika oktatására fektetjük, bízva abban, hogy nyelvvizsgát és ECDL vizsgát is szereznek a nebulók - mondta el Németh Zsolt igazgató. - Az intézmény a központi írásbeli felvételin szerzett pontszámok és az általános iskola felső tagozatán (ötödik, hatodik, hetedik évvégi, valamint nyolcadik félévi) elért tanulmányi eredmény alapján dönt a felvételről. Az elbíráláskor minden tantárgy eredményét figyelembe vesszük. Az írásbeli vizsga követelménye a központilag kiadott, egységes, kompetenciaalapú feladatlapok megírása. A felvételi dolgozatokat a központilag meghatározott pontozási útmutató alapján értékeljük. Az írásbeli felvételire történő jelentkezés határideje 2010. december 10., a vizsga pedig 2011. január 22-én lesz anyanyelvből és matematikából- tette hozzá az igazgató.A bemutató órák után Németh Zsolt beiskolázási tájékoztatójával zárult a rendezvény.
A Türr István Gimnázium és Kollégium november 22-én hétfőn az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára tart nyílt napot.
Az iskolába a jelentkezés határideje 2011. február 18. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!