Pápai judosikerek Svédországtól Losoncig


2009-10-08 17:49:51  | cikk:  | 


Négy fontos verseny várt a nyári edzőtábort követően a Bakony Judo Klubra. Végh József és tanítványai hazánk mellett külföldön is sikerrel tették le névjegyüket.

- Szeptember közepén indult el a versenyszezon, Tatabányára látogattunk egy regionális rangsorversenyre, ahol a két induló versenyzőnk, Sági Dániel és Joó Ákos is első helyen végzett. A helyezések egyben az országos bajnokságra való kvalifikációt is jelentették, ezért is nagyon értékesek ezek a bajnoki címek, remélhetőleg jól szolgálta a bajnokságra való felkészülésünket is.

A klub versenyzői két alkalommal külföldön is szőnyegre léptek.

- A testvérvárosi kapcsolat folytán Losoncra látogattunk az ottani sporttalálkozóra szeptember 18-án. Hét versenyzőnk képviselte a klubunkat, okunk nem lehet panaszra, mivel 5 első, 1 második és 1 negyedik helyet szerzett meg a Joó Ákos, Vörös Roland, Orbán Tibor, Bódis Norbert, Bokor Barna, Sági Dániel, Székely Mária összetételű judo delegáció. Azért is nagyon értékesek ezek az eredmények, mivel ennek a csapatnak a tagjai most jártak először a szlovákiai városban.

A Bakony Judo Klub tavalyi jubileumi versenyén részt vett egy svéd judo csapat is, az ő meghívásuknak anyagi források híján tavaly még nem, idén azonban már eleget tudott tenni a pápai klub.

- A losonci kirándulás után olyan lehetőség adódott előttünk, ami nem minden nap történik meg velünk. A Stockholmtól 100 kilométerre, délre található Västerås nevű város judósai invitáltak meg minket, aminek jóakaróink segítségével sikerült is eleget tennünk, 9-en utaztunk el az északi városba. Márciusban sikeresen pályáztunk a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetnél, emellett a Bázisrepülőtér, Pápa városa, valamint Patkó Zsolt személyében is támogatóra leltünk. A közös edzés mellett a svéd korosztályos bajnokságon is részt vettünk, ahol 12 ország nemzeti válogatottja mellett a mieink is tatamira tudtak lépni. Székely Mária érte el a legjobb helyezést, ő a nagyon értékes 9. pozícióban végzett. Összességében elmondhatom, hogy vezetőknek és sportolóknak egyaránt óriási élmény volt egy más kultúrát megismerni, bízom benne, hogy ez a kapcsolat tud folytatódni.

A verseny mellett kikapcsolódásra is volt lehetősége a pápaiaknak, bejárták Västerås-t és Stockholmot is, ahol megnézték a legnagyobb nevezetességeket. A nemzetközi versenyek itt még nem értek véget, hazatérve Koroncóra látogattak a judósok, ahol közel 300 résztvevő lépett tatamira. Koruknál fogva három fő volt érdekelt, Sági Dániel első, Joó Ákos és Orbán Tibor bronzérmet szerzett. Októberben Cegléd, Baja és Szekszárd lesz a következő versenyek helyszíne.

- Az országos bajnokságon serülő B, serdülő A és diák B kategóriában leszünk érdekeltek, tanítványaimtól az 5. helynél rosszabb pozíció csalódás lenne.

A Bakony Judo Klub továbbra is várja a sportolni vágyókat, jelentkezni hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától 18:30-ig lehet a Tarczy Iskola tornatermében.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!