Somogyi góljával a Lipótot is legyőzte a Lombard II


2010-11-14 17:12:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Somogyi góljával a Lipótot is legyőzte a Lombard II főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság 14. fordulójában a lombardosok a csoport egyik legkeményebb alakulatával meccseltek, a tabella 4. helyén álló Lipót látogatott Pápára. A mieink a Kovács, Domján, Dlusztus, Karácsony, Borsos, Fűzfa, Tóth, Kaszás, Csepregi (’46 Germán), Somogyi (’82 Fazekas), Palkó összetételben igyekezték itthon tartani a három pontot. A kezdő sípszótól kezdve magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, több veszélyes támadást is kialakított, ám a vezetést nem sikerült megszerezni. Az első félidő vége előtt nem sokkal Somogyi Richárd kapott egy labdát az ellenfél kapujától mintegy 17 méterre, a pápai játékos remekül vette át a labdát, majd védhetetlenül lőtte azt a lipótiak hálójába, szépségdíjas találat volt. A második játékrészben sem változott a meccs képe, pedig még Germán is beállt, meddő fölényben játszottak Palkóék, a 73. percben ráadásul megfogyatkoztak a vendégek, Lakatos mehetett zuhanyozni, miután a leshatárról kiugró Germánt a kaputól 17 méterre szabálytalanul szerelte. A fennmaradó időben újabb találatot nem sikerült szerezni, így a Lombard II 11-ik győzelmét is begyűjtötte a bajnokság során.
Nagy Mihály: Korábban felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy egy rettenetesen agresszív, gyakran alattomos játékot játszó csapattal fogunk találkozni, aki fizikai megjelenésében az osztály legerősebbje. A csapat nagyon nehezen állt rá arra a harcmodorra, amivel ezt semlegesíteni lehetett. Ettől függetlenül végig mezőnyfölényben játszottunk, az ellenfél nagyon fogást nem talált rajtunk, egy komoly helyzetet sem tudott kialakítani, nekünk több lehetőségünk is volt, amiből csak egyet tudtunk gólra váltani, így az utolsó pillanatig izgulnunk kellett.

További eredmények:
Büki TK – Kőszeg 4-0
Várpalota – ZTE II 1-4
Hévíz – Haladás II 0-0
Celldömölk – Csorna 2-1
Sopron – Balatonfüred 2-0
Répcelak – MTE 1904 0-1
Sárvár – Badacsonytomaj-Tapolca 0-1

A bajnokág élmezőnye:
1. Lombard II 35 pont
2. Sopron 29
3. Hévíz 28
4. MTE 1904
5. ZTE II 25

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!