Sokszor elhitetik veletek, pedig ti még nem vagytok egészen felnőttek – refis szalagavató


2010-11-14 12:33:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Babos Petra, Tóth Ta  | 


Sokszor elhitetik veletek, pedig ti még nem vagytok egészen felnőttek – refis szalagavató főképe

Tegnap tartotta szalagavató ünnepségét a pápai középiskolák közül az elsőként a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma a református templomban.
A tanárok nevében Torma Ákos, az idén ballagó 12. C osztályfőnöke köszöntötte a szalagfeltűzésükre izgatottan várakozó diákokat. Beszédében elmondta, szerencsés tanárnak érzi magát, mert mind a refis diákoktól, mind a tanároktól tanulni és példát lehet venni.
– Nem ahhoz szeretnék gondolatokat hozzáfűzni, hogy mi vár rátok, mert most léptek a nagybetűs életbe, és most lesztek felnőttek, hanem szeretnék visszatekinteni abba az időbe, mert az köt minket össze, amit itt a mi iskolánkban még félig gyermekként eltöltöttetek. Ti nem lehettek ellenfeleink. Ti legfeljebb áldozatok lehettek, ha nem vigyáztok, mert sokszor elhitetik veletek, pedig ti még nem vagytok egészen felnőttek. És a gyermeki létből hozott igazságérzetetekre nagyon nagy szükségünk van. De nekünk felnőtteknek is van valami a tarsolyunkban, ami nektek nincs. Ez az alapvető különbség az, hogy mi már voltunk kamaszok, ti viszont még nem voltatok felnőttek - fogalmazott a tanár.
A búcsúzó tanár végül arra hívta fel a diákok figyelmét, hogy ők még játszhatnak, mert ez csak a valóság makettje, próbálgathatják magukat. Az élettapasztalatra és a bölcsességre szüksége van a diákoknak, azért, hogy még éberen tudjanak álmodni és játszani.
A végzős diákok megható műsora a Sportcsarnokban folytatódott, ahol a köszöntőket követően táncra perdültek a végzősök, elsőként palotást, majd bécsi keringőt, végül a  Holdfénykeringő dallamára táncoltak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!