Vízilabda: Győzelem az első fordulóban


2009-10-08 11:39:30  | cikk:  | 


Vízilabda: Győzelem az első fordulóban főképe
A Pápai SE-Termál felnőtt csapata múlt szombaton Nagykanizsára látogatott, ahol a Magyar Vízilabda Szövetség új kiírásának „köszönhetően” csak egy alkalommal szálltak vízbe. Az ellenfél az OB II-es bajnokság újonca, Sopron volt, ám soraikban több volt OB I-es játékos is szerepelt. Studringer Béla három játékosára nem számíthatott, Kárpáti Gábor, dr. Szigeti Tamás és Újszászi Zoltán különböző okok miatt maradt távol a nyitófordulótól, őket az ifjúsági korú játékosok kiválóan pótolták. A pápaiak egy remek taktikának köszönhetően gyakorlatilag az első félidőben eldöntötték a találkozót, Studringer Béla méltán lehet büszke együttesére.

- Egy olyan „M-zónát” beszéltünk meg, amit már korábban is sikerrel alkalmaztunk. Ilyenkor a védők M-alakban állnak fel, az M-betű csúcsán álló két védő nem elsősorban takar, hanem a hátsó három lövő közé beállva csak zavar, egyszersmind lefordulásra kész, hogy egy rossz lövésnél a hátsó egy támadó mellől megindulva ziccerbe kerülhessen. Nálunk van 2-3 jó úszó, amit ki is tudtunk használni, a második negyed végén már 8-2 volt a javunkra. A későbbiekben többet cseréltünk, becsúszott pár egyéni hiba is, ennek ellenére egy 14-5-ös győzelmet azt hiszem nem kell megmagyarázni. Leendő ellenfeleinket is volt alkalmunk megnézni ebben a fordulóban, Tatabánya és Nagykanizsa is tele van volt OB I-es pólósokkal, nehéz dolgunk lesz ellenük, bombaerős az idei csoport.

A pápaiak eredetileg október 17-én hazai közegben folytatták volna a pontvadászatot, ám a székesfehérváriak kérésére helyszínváltozás történt. Így a harmadik fordulót előbb rendezik meg mint a másodikat, október 31-én viszont már biztos a pápai helyszín. A vízilabda szerelmesei azonban így sem kell unatkozniuk, ugyanis a gyerekfordulót jövő héten városunkban rendezik.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!