Befejezték a Nagytemplom kapuinak festését


2010-11-13 07:42:00  | cikk: mo  | 


Befejezték a Nagytemplom kapuinak festését főképe
Ha valaki elhalad a Fő téren a Nagytemplom előtt, nemcsak a talajrétegekben vizsgálódó régészeket pillanthatja meg, hanem feltűnhet számára az is, hogy a templom vaskapui és ablakrácsai szinte újjászülettek, visszakapták fényüket, ragyognak, mint a fekete szurok. Mindez Babos Tibor és néhány hívő társa keze nyomát dicséri. Babos Tibor ugyanis nemrég úgy gondolta, összehívja hívő társait és társadalmi munkában felújítják a templom nyílászáróit. Drótkefét és ecsetet ragadtak, s nekiálltak a csiszolásnak, majd a festésnek. A festék alapanyagot a plébánia biztosította. Így kapta meg szinte új formáját a főhomlokzaton a két ablakvédő rács és a kapu, a nyugati tornyon szintén sokat dolgoztak az ablakrácsokon és a bejárati ajtókon és szinte kicserélődött a keleti tornyon a kriptaajtó és a sekrestyeajtó – tudtuk meg Babos Tibortól. A lelkes hívő arról is beszámolt, hogy szabadidejét a jövőben is szívesen áldozza a templom apró felújítási munkálataira. Tervezi, hogy jövő tavasszal megkísérli az ablakkeretek festését és – amennyiben segítséget kap – a magasabban fekvő ablakok renoválását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!